Komentara: 0
Pregleda: 2298

Međunarodni dan slepih

16.10.2013. u 02:18h
Izvor: RTV Yueco
U Vili Viktorija na Paliću održana je centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih, u organizaciji Saveza slepih Srbije i Udruženja slepih Subotice. Cilj obeležavanja je da se skrene pažnja javnosti na probleme koji tište ovu populaciju. Udruženje slepih i slabovidih Subotice ima 750 članova, uglavnom starijih od 60 godina.
Međunarodni dan slepih

Međunarodni dan belog štapa obeležava se sa ciljem da se široj javnosti pokaže da ova populacija postoji, kao i da ima čitav niz specifičnosti, koji otežavaju uključivanje u društvo. Namera je i da se ukaže i na probleme koji, iako su zajednički svima, naročito pogađaju ovu populaciju. Teška ekonomska situacija, nezaposlenost i problemi u obrazovanju samo su neki od gorućih problema slepih.

Predsednik Saveza slepih Srbije je istakao da je Dan belog štapa prilika da se ukaže na potrebu da se postojeći propisi poštuju, kao i da se implementacijom međunarodnih dokumenata, koji regulišu ovu oblast, donese i Zakon o organizaciji osoba sa invaliditetom. Ovaj zakon bi uneo red u oblast organizovanja osoba sa invaliditetom.

Udruženje se posebno zahvalilo gradonačelniku Subotice za doprinos afirmaciji Udruženja slepih i slabovidih Subotice.

Udruženje slepih i slabovidih Subotice ima 750 članova, od čega je većina starija od 60 godina. Među članovima ima i dece predškolskog i školskog uzrasta, koji se suočavaju sa problemima vida.

Izvor: RTV Yueco
Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana slepih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2298

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.