Komentara: 4
Pregleda: 5011

Medeni vikend u Subotici

28.09.2013. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
Tokom vikenda u Subotici će biti organizovana manifestacija “Dani pčelarstva”. Udruženje „Pčela“ iz Subotice i Savez pčelarskih organizacija Srbije i Vojvodine organizuju „17. Dane pčelarstva“ od 27.-29. septembra ispred Gradske kuće, na potezu od Štrosmajerove do početka Borovo ulice.
Medeni vikend u Subotici

Tokom sva tri dana prodajna izložba će biti otvorena od 8-19 časova. Organizatori najavljuju učešće više od 35 izlagača iz Subotice, Centralne Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Medeni vikend u Subotici započeo je svečanim otvaranjem tradicionalne manifestacije “Dani pčelarstva”.Kao i ranijih godina pčelari su svoje proizvode izložili još juče, a svečano otvaranje je održano danas u 10 časova sa paradom mažuretkinja, vitezova meda, kao i kraljice meda koja se dovezla na kočijama. Dane meda, otvorio je zamenik gradonačelnika.

Osim pčelara iz Subotice, svoje proizvode izložili su i pčelari iz Vojvodine i centralnog dela Srbije, ali i iz BIH, Mađarske i Rumunije. Med je lekovita i zdrava namirnica.

Med sadrži različite vrste vitamina, kao što su vitamin C, kalcijum i gvožđe. Namirnica sadrži i antibakterijska svojstva, pa se zbog toga koristi kao prirodni antiseptik. Dani pčelarstva završavaju se sutra.

Izvor: RTV Yueco
17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5011
Povezane teme

sajam meda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.