Komentara: 12
Pregleda: 12786
Foto

Maturanti zaplesali u centru grada

27.05.2015. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
U koreografijama ispred Gradske kuće, danas, tačno u podne, zaplesalo je više od 200 maturanata iz svih subotičkih srednjih škola.
Maturanti zaplesali u centru grada

Manifestaciju „Zajednički ples subotičkih maturanata“ prvi put  organizovali su Aktiv direktora srednjih škola i Kancelarija za mlade, a ona će ove godine zameniti tradicionalni defile uz trubače i kupanje u fontani.

- Želeli smo da zajedno sa našim maturantima, na jedan lep i zanimljiv način, obeležimo kraj njihovih srednjoškolskih dana i planiramo i u buduće da realizujemo ovu akciju – istakla je Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Pod budnim okom koreografa Maše Lukić, maturanti  su tri meseca vredno vežbali valcer i jedan moderan ples uz muziku „Braće Bluz“.

- Vežbali smo jednom nedeljno, na jednom času fizičkog i zaista smo uživali u radu sa decom, koja su imala toliko energije i volje da uče i rade – kaže Maša Lukić.

Maturanti zaplesali u centru grada

Pozitivnu energiju i dobro raspoloženje koje je preplavilo centar grada nisu mogli da osujete ni kišai tmurno vreme. Tačno u podne, maturanti su zaplesali  kao u jednom taktu, a po završetku su pušteni baloni.

- Bavio sam se folklorom, igrao u baletskoj školi Raičević i zato sam se vrlo rado priključio ovoj zaista lepoj akciji – rekao nam je pre početka Marko Bogić, jedan od tridesetak maturanata Srednje medicinske škole, koji su učestvovali u koreografiji. – Ne priliči nam da s ekupamo u fontani, mnogo je lepše da na ovaj način uradimo nešto zajedno.

Maturanti zaplesali u centru grada

Njegovo mišljenje deli i Ivana Dolores Vranić, jedna od članica „Steline mafije“ oiz Politehničke škole.

- Ples je mnogo lepši način da pokažemo koliko možemo lepo zajendo da učimo i radimo, umesto da skrnavimo i uništavamo lep deo grada. Jako smo se lepo družili, vežbali, bilo je to jedno zaista divno iskustvo – puna utisaka priča Ivana.

Izvor: Subotica.com
Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata Zajednički ples subotičkih maturanata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 12786

Povezane vesti

Povezane teme

ples maturanata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.