Komentara: 0
Pregleda: 4072

Matija Brajkov osvojio turnir za teniske nade

11.07.2017. u 11:24h
Izvor: TV Subotica
Matija Brajkov osvojio turnir za teniske nade

Matija Brajkov i Lana Virc predstavljali su Tenis klub "Spartak" na nedavno završenom turniru teniskih nada u Beogradu. Oni su u međunarodnoj konkurenciji takmičara do 9 godina ostvarili veoma dobre rezultate. Matija je uz neosporan talenat potvrdio dobru formu i stigao do prvog mesta dok je Lana ovoga puta stala u četvrtfinalu kada je bolja od nje bila protivnica iz Crne Gore.

Prema rečima trenera Gabora Klonke konkurencija je bila veoma jaka, a učešće na turniru uzele su najveće nade tenisa iz Makedonije, Federacije BiH, Crne Gore i Srbije. Ovim rezultatom Matija Brajkov je stekao pravo nastupa na prestižnim turnirima u Umagu i Puli gde možemo očekivati i Lanu koja je u ovom trenutku među najboljima u Srbiji u svom uzrastu.

- Da uđeš u završnicu jednog ovakvog turnira potrebno je imati veliki kvalitet, jer stvarno samo najbolji mogu da učestvuju. Sa njima se mnogo radi, jako su talentovana deca, pored toga su jako dobri sportisti, borci na terenu. Moram da istaknem da su to jako lepo vaspitana deca, što je isto mnogo bitno. Lepo se ponašaju na terenu i zaista je zadovoljstvo raditi sa takvom decom - kaže trener Gabor Klonka

Matija Brajkov osvojio turnir za teniske nade

Na treningu smo primetili da njih dvoje igraju jedno protiv drugog, a trener nam je objasnio da je to zbog građenja konkurencije i unapređivanja igre.

- Uvek je jako bitno da imam ima dobra konkurencija, odnosno rivalstvo, jer ako si sam onda imaš osećaj da si najbolji a ovako jedan vuče drugog i onda jedan malo napreduje pa onda drugi ga stigne. Jednostavno međusobno se vuku i brže napreduju.- ističe Klonka

Matija i Lana vredno treniraju na terenima u Dudovoj šumi i sanjaju o najvećim dostignućima u belom sportu. Trener naglašava lepo vaspitanje i radne navike a rezultati dolaze kao posledica ispravnog odnosa prema treningu. Matija je učenik OŠ ,,Sonja Marinković’’, Lana ide u OŠ ,,Matko Vuković’’ i pored obaveza u sportu ne zanemaruju knjigu i školske obaveze.

- Protivnici do polufinala nisu bili toliko teški, a u polufinalu sam imao baš težak meč na razliku ali uspeo sam da se plasiram u finale. U finalu je bilo malo lakše, pobedio sam rezultatom 4-1, 4-0 - kaže Matija i dodaje da je tenis izabrao jer je zabavan sport i ima puno napetih poena, a idoli su mu Novak Đoković i Rodžer Federer.

Matija Brajkov osvojio turnir za teniske nade

Lana je svog idola našla u ženskoj konkurenciji, a to je višestruka šampionka Serena Vilijams, kaže da joj je omiljeni udarac forhend, trenira četiri puta nedeljno i želja joj je da se bavi tenisom i dalje i da osvaja turnire. Svoj prvi turnir je osvojila 2016. godine u Kikindi, a za vikend na Paliću došao je i drugi trofej i to sa Otvorenog prvenstva Palića (U10). Lana je u finalu pobedila Helenu Radman (SPL).

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4072
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.