Komentara: 0
Pregleda: 4188
Foto

"Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu"

03.10.2016. u 16:27h
Izvor: TV Subotica
Povodom Evropskog dana autizma, 3. oktobra, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizovalo je akciju pod nazivom "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu".
"Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu"

"Kuća iza duge" postoji već pet godina i okuplja 25 porodica, dok je procena da u Subotici ima oko 50 dece sa autizmom. Gorući problem za roditelje jeste što u Subotici nema licenciranih ličnih pratilaca.

Kada je u pitanju sama inkluzija u školama, deci često nedostaje stručna pomoć, poput logopeda, ističe Ivana Vukasović, pedagog  iz OŠ "Ivan Milutinović".

"Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu"

Lokalna samouprava pruža pomoć Gradskom udruženju. „Kuća iza duge“ je gradski prostor, a samo udruženje dobilo je 384 hiljade dinara.

Broj osoba sa autizmom nije poznat, smatra se da na svako stoto dete, jedno ima autizam. Tačan podatak bi uskoro trebalo da bude poznat, budući da je u toku izrada nacionalnog registra osoba sa autizmom u Srbiji.

Izvor: TV Subotica
"Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu" "Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4188
Povezane teme

osobe sa autizmom

autizam

centar za autizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.