Komentara: 8
Pregleda: 6195

Marta Dobo: Treba otvoriti vrata ka Evropi

14.09.2012. u 16:23h
Izvor: SuMedija
Subotica jeste kapija Evrope, ali je tek odškrinula vrata prema evropskoj zajednici. Stvaranje novih radnih mesta i investiranje su glavni poslovi mog resora – rekla je u razgovoru za “Subotičke novine” Marta Dobo, članica Gradskog veća zadužena za resor regionalne i međunarodne saradnje.
Marta Dobo: Treba otvoriti vrata ka Evropi

- Ovaj saziv Gradskog veća dobro sarađuje i ima kapacitete da dovede investitore i obezbedi svež kapital. Ima mnogo programa koje rade naše institucije, ali javnost nema mnogo saznanja o tome.

Svi nešto rade, ali nema objedinjene strategije, a kapaciteti Subotice su veoma veliki. Grad nije najbolje iskoristio svoje komparativne prednosti i šanse.

Naša industrija je u teškom stanju, ali sve naše resurse moramo usmeriti ka zapošljavnju ljudi, da bi stvarali nove vrednosti. Investitore do sada nismo uverili da imaju veliku sigurnost ovde, ali to nije samo posao lokalne samouprave, nego objedinjenih ustanova i službi investicija pa i same države.

Očekujem i da šansu iskoristimo većom saradnjom sa bratskim i partnerskim gradovima, jer regionalna i međunarodna saradnja je jedan od ključeva razvoja grada. Regionalizam je ključni faktor razvoja i u Evropi, pa obrazac već imamo – kaže Marta Dobo.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6195
Povezane teme

marta dobo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.