Komentara: 0
Pregleda: 1984

Marko Somborac crtao karikature Subotičana za humanitarnu akciju

03.11.2020. u 11:03h
Izvor: TV Subotica
Marko Somborac crtao karikature Subotičana za humanitarnu akciju

U okviru Međunarodnog festivala fantazije i horor filma "Hrizantema", tokom proteklog subotnjeg popodneva održana je humanitarna akcija "Podrži đake, podrži škole", u okviru koje je skupljan novac za kupovinu zaštitnih maski za đake. Svako ko je želeo da donira sredstva i bude human, zauzvrat je dobio svoju karikaturu, jer se akciji pridružio Marko Somborac, koji je na licu mesta crtao portrete.

- Sakupljaju se sredstva za porodice i škole koje imaju poteškoće u snabdevanju zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju i mislim da je normalno, kada je neki takav problem u pitanju, da se pomogne kako se može - rekao je Somborac.

Kada treba da se pomogne, svako radi ono što najbolje zna, istakao je karikaturista i dodao da malo smeha nikad nije naodmet.

- Uvek je kao neki beg od realnosti, kao neki odušak, humora nikad dosta. U vreme korone, a pogotovo u teškim trenucima, humor nam svima treba - poručio je Somborac.

Akciju je organizovalo Društvo za održivu budućnost – Koraci, a ovakve ulične akcije već su održane u Beogradu, Novom Sadu i Požegi.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1984

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

hrizantema festival

festival fantazije i horora hrizantema

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.