• Pregleda: 6965

Marko Miletić iz DSS-a prešao u SDPS

U redovima GrO Socijaldemokratske partije Srbije od danas je i Marko Miletić, dosadašnji prvi čovek subotičkog odbora Demokratske stranke Srbije.
Marko Miletić iz DSS-a prešao u SDPS

- Razlog prelaska je organizovanost i rad stranke SDPS i saradnja sa kvalitetnim i prepoznatljivim ljudima u Subotici, sa kojima mogu raditi na realizaciji zajedničkih ciljeva i planova – istakao je Marko Miletić. - DSS sam napustio zbog unutrašnje krize u stranci i nemogućnost rada u njoj, u zato sam odlučio sam da odem tamo gde mogu da radim. Za sada sam prešao samo ja, ali u narednom periodu videćemo šta će odlučiti ostali članovi.

Novi član je veliko pojačanje za GrO SDPS, koji u proteklom periodu beleži stalni porast članstva.

- Ono što je karakteristično je to da naš novi član ne dolazi zato što mu treba posao ili neka druga materijalna korist, već dolazi u stranku pristojnih ljudi i sa željama da sa nama podeli iste vrednosti i da ovom gradu, posle sledećih izbora koje očekujemo u decembru, bude bolje – naglasio je Nenad Ivanišević, predsednik Pokrajinskog odbora SDPS-a. - Za nas kampanja nije zamajavanje građana mesec dana pred izbore, već ona traje četiri godine i ne prestaje nikada i zato smo već počeli razgovore sa građanima. Što se tiče izbora za mesne zajednice na teritoriji grada, mi smo za to da se izbori spoje sa lokalnim i pkrajinskim izborima u decembru, jer je nepotrebno novac, kojeg nema u budžetu, trošiti za dodatne izbore.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
borisii Odgovori
kako je njima dobro, sto zive za svoju ideju i princip, a ne za funkciju. HAHAHA. HRK PUJ!
Masha Odgovori
Prepoznao kvalitet i vredne ljude pa prešao u prave redove. Srećno!
bobo Odgovori
Pravi izbor, puno uspeha u daljem radu....svaka cast
Rikota Odgovori
Meni je komentar Mashe zaista dirljiv. :) p.s. Eventualno da stranku i formalno nazovete Slobodni preletaci Subotice???
Ulicar Odgovori
Po uzoru na najvecu suboticku politicku prostitutku!Vec vidjeno!
Dusan Odgovori
Ostali članovi neće preći. Tačka.
bona fide Odgovori
Na pomolu je novi Dzej!
Norhterner Odgovori
Uh, kad vidim ovog [*...*] sve mi se okrene naopačke. (NE)Čovek - funkcija. Svojevremono je u jednom trenutku bio na devet (!) funkcija u razno raznim odborima. Dobro je što više tu facu ne gledamo u gradu u kojem je ostavio pustoš. Dostojan je svojih naslednika koji su sada na vlasti, a koji će nažalost, udariti i posledni ekser na sanduku.
Mašala Odgovori
Naravno da mu ne treba drugi posao posto je Odbornik. SAM po sebi odbornicki posao je jako isplativ .
Neša (Glodur) Odgovori
Najjači utisak je Ivaniševićev rukoljub Irševićevoj kao "faktoru" subotičkih medija. Ne zna se ko se kome više uvlači. Jadno! Nešto kao kada Zoran Babić u sali Skupštine Srbije pred poslanicima i građanima koji prate prenos kaže Vučiću "Ja vam se divim, fizički i mentalno i bilo kako". Fuj! Da ti se stomak okrene!

"O poluintelektualcu", Slobodan Jovanović

Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa čak možda i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa. Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, on nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. On sve ceni prema tome koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u "čaršijskom" smislu, dakle, sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom a sa olabavelom moralnom kočnicom, on ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom. U društvenoj utakmici taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula, a s punim uverenjem da traži samo svoje pravo, koje mu je škola priznala. On potiskuje suparnike nemilosrdno kao da ne bi bili živa bića nego materijalne prepone. On je dobar "laktaš" – izraz jedan koji je prodro u opštu upotrebu jednovremeno s pojavom poluintelektualca.

Pretpostavimo da se u njega probudila politička ambicija, i da je uspeo postati ministar. Taj položaj mogao je ugrabiti samo kroz silno guranje i strmoglavu jagmu, i zato će smatrati da je to sada nešto "njegovo". Iz te svoje tečevine ili, bolje reći, plena gledaće da izvuče što više ličnog ćara. Biće "korupcionaš", ali neće biti sasvim svestan tog fakta: toliko će mu to izgledati prirodno i na svom mestu.

Jedan poluintelektualac, kad je čuo da se govori o njegovoj ostavci, rekao je:

"Ko je lud, da se odvaja od punog čanka?!".

Njemu je izgledalo nepojmljivo da se čovek ne koristi ministarskim položajem, kao što bi bilo nepojmljivo da čovek kraj punog čanka ostane gladan.

Politička ambicija jednog poluintelektualca upravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome da se čovek kroz politiku obogati, i da na visokim položajima progospoduje. On ne zna ni za kakve više i opštije ciljeve. Tek kad poluintelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, vidi se kako je on moralno zakržljao.

Pored poluintelektualca koji je uspeo, ima i poluintelektualac koji nije uspeo. Već pravi intelektualac, nezaposlen ili zapostavljen, gotov je opozicionar. Poluintelektualac u takvom položaju tim je opasniji, što ne zna ni za kakve moralne obzire koji bi njegovo ogorčenje ublažavali. To nije bilo slučajno da su mnogi ozlojeđeni poluintelektualci otišli u komuniste.

Poluintelektualac je bolesna društvena pojava, koja je obelodanila dve stvari:

(1) da je kulturni obrazac potrebna dopuna nacionalnog i političkog obrasca, što se naročito oseća onda kada uticaj ta dva obrasca stane slabiti

(2) da škola koja se ograničava na davanje znanja, bez uporednog vaspitavanja karaktera, nije u stanju sprečiti pojavu takvog društvenog tipa kao sto je poluintelektualac.
roki Odgovori
Kako ga ne gledamo, pa vise je ovde nego u BG. Na svakih par dana, evo njega. Ipak je bolje biti prvi u selu, nego poslednji u gradu! Nikada on nije ni otisao, to smo se mi samo ponadali.
niko Odgovori
od sdp je ostao samo naziv a clanstvo sve do jednog iz ds a izgleda primaju i otpad iz drugih propalih stranaka.kakav predsednik takva i stranka
scofield1986 Odgovori
BOMBA!!!!
xy Odgovori
Ma dobri ljudi, objasnite mi ko je taj Miletic da se ovoliko raspreda o njemu?
Zdravo pametan Odgovori
A šta ćemo da računima Toplane? Ne vidim poentu ove vesti osim ako će se dotični lično angažovati na rešavanju ovog problema.
bakibaki22 Odgovori
Al je ovaj celavi ponosan pa i celavi je presao iz prosle partije u SDPS jel tako komedija
kudaKo Odgovori
@xy baš tako,ko je taj Miletić?A ove vesti je napisao sam Dzejvanišević.
sam Odgovori
Nenade car si
Sale Odgovori
Sdps je stranka otvorena za kvalitene i dobre ljude.
Jedna arapska poslovica kaze:da bi nesto dao, prvo treba to nesto da posedujes npr.da bi dao savet treba da imas znanje;da bi pokazao dobrotu potrebno je da si priznat kao dobar covek...
pajo Odgovori
Volim ovakve vesti i smejem se! Vidim kako mu je rečeno predji u tu stranku ili gubis sve! Ali nam veće kurve su glasači SAD ce glasati za drugu stranku ali iste ljude i biće im isto!
Realan Odgovori
Mislim da je ipak problem kod vecine stranaka i zelja da spoje izbore mesnih zajednica sa svima u decembru prosto sto se plase rezultat . Narod ih je sve procitao i sve teze. Zivi svesni su da bi rezultati bili katastofalni ! A sto se tice preletanja vrlo neprincipijelna stvar sve je pitanje cifre izgleda .
Pera Odgovori
Marko Miletic je ok lik.Licno ga znambi nisam ni znao da je u politici.Privatnik ne tako velik ili uspesan kao mnogi drugi.
Skrbic Odgovori
Iskreno,covek bio dve godine na celu subotickog Dss-a ali bas nista nije uradio.SDP nije dobio bas nikakvo pojacanje
Preletač Odgovori
Znači sa levice na desnicu, dje je ideologija? Lokalni politički šljam na delu, ćeraćemo se mi sa vama...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.