Komentara: 54
Pregleda: 3875

Manje prigovora na rad zdravstvenih ustanova

19.01.2024. u 09:33h
Izvor: Subotica.com
Manje prigovora na rad zdravstvenih ustanova

Savetniku za zaštitu prava pacijenata prošle godine podneto je ukupno 163 prigovora, što je znatno  manje nego 2022. godine kada je bilo 264 prigovora. U odnosu na ranije godine, struktura prigovora je ostala ista i pacijenti su se savetniku za zaštitu njihovih prava najčešće obraćali zbog otežanog zakazivanja pregleda kod specijaliste.

Najveći broj pritužbi  bio je na rad Doma zdravlja i Opšte bolnice. Osim otežanog zakazivanja kod specijaliste, poteškoće sa kojima su se građani najčešće susretali u odnosu na pomenute zdravstvene ustanove bile su i nedostupnost zdravstvene zaštite kao i neblagovremeno i nekvalitetno pružanje zdravstvene usluge. Takođe, značajan broj prigovora odnosio se na nemogućnost zakazivanja na pregled kod izabranog lekara opšte prakse - objašnjava savetnik za zaštitu prava pacijenata, Biljana Knežević.

Više od 100 prigovora na rad zdravstvenih ustanova

Subotičani se najčešće odlučuju da prigovor ulože usmeno, tako je u godini za nama bilo 154 usmena prigovora i svega 4 pisana.

- Od ta četiri pisana prigovora, jedan je bio osnovan, jedan delimično osnovan i dva neosnovana. Nemali broj usmenih prigovora, uz savet ili intervenciju Savetnika za zaštitu prava pacijenata, je momentalno rešavan ili u najkraćem mogućem roku i na zadovoljstvo pacijenata - dodaje Biljana Knežević.

Građani koji imaju primedbu na rad određene zdravstvene ustanove mogu uložiti pisani prigovor putem mejla (biljana.knezevic@subotica.rs), slanjem dopisa na adresu Trg slobode 1 ili usmeno na zapisnik. Broj telefona je 024/626-882.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 54
Pregleda: 3875
Povezane teme

zaštitnik prava pacijenata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.