Komentara: 11
Pregleda: 7014

Manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta

07.03.2012. u 15:15h
Izvor: RTV Yueco
Manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta

Inženjer Karolj Terteli dobitnik je prve nagrade na konkursu, koji je raspisan prošle godine, na kom je traženo idealno rešenje za manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta, ukoliko se izgrade podzemne garaže. Karolj je ovaj projekat radio sa svojim timom nešto više od mesec dana i prema njegovim rečima prostor bi bio lako prilagodljiv za različite gradske manifestacije kao kao što su koncerti, vašari, pozorišne predstave, filmske proekcije, kao i tradicionalni kulturni događaji. U Direkciji za izgradnju grada, koja je zajedno sa Inženjerskom komorom organizovala ovaj konkurs, kažu da su ovo projekti za budućnost, koje grad mora da ima, kako bi u slučaju dolaska određenog investitora imali spremno rešenje.

Idelano rešenje manifestacionog Trga podrazumeva šetalište od Gradske kuće do Trga, ka Srpkoj pravoslavnoj crkvi, kao i šetalište od Franjevačkog trga ka ulici Vase Stajić. Još jedan od bitnih detalja koji su inženjeri zapazili i kreativno iskoristili jeste teren koji se blago uzdiže od robne kuće Maksi ka Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Prema rečima inženjera Karolja Tertelia ova dva faktora najviše su uticala na početnu ideju tima, nakon čega se dodatnim idejama došlo do konačnog rešenja.

Manifestacioni trg je plan za budućnost, koji bi se realizovao ukoliko se pojavi zainteresovani investitor za izgradnju podzemnih garaža. U Direkciji za izgradnju grada kažu da su se pojavili određeni investitori koji su se raspitivali o ulaganju sredstava za ovu namenu, ali još uvek je rano govoriti o bilo kakvim detaljima.

Direkcija će uskoro organizovati konkurse i za druga urbanistička rešenja, koja bi se u budućnosti trebala realizovati. Ono što je najbitnije, navode u Direkciji, grad mora biti urbanistički, tačnije idejno spreman za moguće investitore, kako bi se u slučaju ulaganja odmah počelo sa radovima. 

Pogledajte 3 prvonagrađena rešenja: Idejna rešenja Manifestacionog trga u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 7014

Povezana vest

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

manifestacioni trg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.