• Pregleda: 6235

Manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta

Manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta

Inženjer Karolj Terteli dobitnik je prve nagrade na konkursu, koji je raspisan prošle godine, na kom je traženo idealno rešenje za manifestacioni Trg ispred Otvorenog univerziteta, ukoliko se izgrade podzemne garaže. Karolj je ovaj projekat radio sa svojim timom nešto više od mesec dana i prema njegovim rečima prostor bi bio lako prilagodljiv za različite gradske manifestacije kao kao što su koncerti, vašari, pozorišne predstave, filmske proekcije, kao i tradicionalni kulturni događaji. U Direkciji za izgradnju grada, koja je zajedno sa Inženjerskom komorom organizovala ovaj konkurs, kažu da su ovo projekti za budućnost, koje grad mora da ima, kako bi u slučaju dolaska određenog investitora imali spremno rešenje.

Idelano rešenje manifestacionog Trga podrazumeva šetalište od Gradske kuće do Trga, ka Srpkoj pravoslavnoj crkvi, kao i šetalište od Franjevačkog trga ka ulici Vase Stajić. Još jedan od bitnih detalja koji su inženjeri zapazili i kreativno iskoristili jeste teren koji se blago uzdiže od robne kuće Maksi ka Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Prema rečima inženjera Karolja Tertelia ova dva faktora najviše su uticala na početnu ideju tima, nakon čega se dodatnim idejama došlo do konačnog rešenja.

Manifestacioni trg je plan za budućnost, koji bi se realizovao ukoliko se pojavi zainteresovani investitor za izgradnju podzemnih garaža. U Direkciji za izgradnju grada kažu da su se pojavili određeni investitori koji su se raspitivali o ulaganju sredstava za ovu namenu, ali još uvek je rano govoriti o bilo kakvim detaljima.

Direkcija će uskoro organizovati konkurse i za druga urbanistička rešenja, koja bi se u budućnosti trebala realizovati. Ono što je najbitnije, navode u Direkciji, grad mora biti urbanistički, tačnije idejno spreman za moguće investitore, kako bi se u slučaju ulaganja odmah počelo sa radovima. 

Pogledajte 3 prvonagrađena rešenja: Idejna rešenja Manifestacionog trga u Subotici

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

11
Zoli Odgovori
Ko je proglasio da je ovo IDEALNO resenje? Po cemu je IDEALNO?
Petar Odgovori
Jeste ali ovo rešenje i nije najbolje ako pogledate ostale radove koji su bili na konkursu. Na konkursu je učestvovalo 20 učesnika, a mnogi radovi su daleko daleko ispred ovog po rešenja.
vladimir Odgovori
Ovako zamišljam trg u Auswitchu,a ne u Subotici!!Ko je ovo izabrao,i zašto,zna možda neko odgovor?
ae Odgovori
jel ono na slici ostao ucrtan i bronx pored otvorenog univerziteta? :D
Bole Odgovori
Ovo izgleda presmešno... @vladimir: Sigurno neki EXPERTI kao i uvek! hahahahaha :))
alen Odgovori
odrzavanje bilo kakvih manifestacija ce ce biti tesko po ovom planu jer po sredini ide poplocanje koje ce smetati svaki dan a ne kada se nesto dogadja .. ali nije mi jasno samo ko je ovo mogao da izabere?
andrea Odgovori
videla sam i druge radove u vesti od pre neki dan i drugi su bolji .... imaju li gradjani kako da glasaju za svoj grad ili ce samo jedan da odlucuje?
maja Odgovori
Ne mogu da verujem u šta ste pretvorili ovaj grad! Uništili pozorište, pa Đinđićev plato, a sada i ovaj trg koji će biti još jedan sablasan deo grada. Da li ima kraja vašim glupostima???
Subotičanin Odgovori
Rešenju ništa ne fali! Baš dobro izgleda i kad bi se iskoristio trg na pravi način, mogao bi da bude pun pogodak. A činjenica je da ovde kontstantno neka isfrustrirana masa, kada i za nešto pozitivno nema ništa sem negativnog da kaže. Seljački je malo to da vas pitam? Ako ovaj trg bude izgledao jednog dana kao na slikama biće dobro! Bolje od parkinga, u svakom slučaju!
igor Odgovori
Kad si toliko pozitivan onda objasni meni koji sam seljak šta je ovde toliko dobro? Ja mislim da nije dobro a reći ću zašto. Na slici se vidi da je sve sivo i ćoškasto. Ako su već okolne zgrade u komunističkom stilu ovo nije smelo da bude! Totalno je prazno bez ikakvih sadržaja a najviše nedostaje zelenilo. Dobro je neko primetio za Djindjićev trg, potrošili su na njega ogromne pare a danas niko živ tamo ne sedi već ga ljudi zaobilaze jer je ruglo grada!
Vali Odgovori
hahahaaaa! ,,Bolje od parkinga, u svakom slučaju! ,,
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.