Komentara: 1
Pregleda: 2541
Foto

Manifestacija "Dani Nikole Tesle" održana po deveti put

17.07.2022. u 00:31h
Izvor: Subotica.com
Dani Nikole Tesle, deveti po redu, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ Subotica, održani su u subotu na Vodicama. I ove godine bogat sportski i kulturno-umetnički program okupio je brojne posetioce svih generacija.
Manifestacija "Dani Nikole Tesle" održana po deveti put

Manifestaciju je uveličao gradonačelnik Stevan Bakić ističući veliko zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje svečanosti u porti hrama Uspenija Presvete Bogorodice, na Vodici, oko koje se srpski narod okuplja više od jednog veka.

- Ličnost Nikole Tesle nas sabira i čini nas zauvek ponosnim, što smo sunarodnici jednog od najblistavijih naučnih imena u istoriji sveta. Udruženje "Lika" fantastično organizuje ovu manifestaciju i želim, ovom prilikom, da im čestitam na medalji sa likom Nikole Tesle koju su dobili od Teslinog naučnog instituta iz Filadelfije - istakao je Bakić. – Udruženje je mnogo toga uradilo prethodnih godina i u potpunosti je zaslužilo taj orden. Na ovom prostoru, izložili su nam ličku tradiciju, muziku, igru, sve ono što nose u srcu i bar na jedan dan ste ovo pretvorili u dedovinu, koje se sa ponosom sećaju.

Manifestacija "Dani Nikole Tesle" održana po deveti put

Manifestacija "Dani Nikole Tesle" održana po deveti put

U ovoj manifestaciji, održanoj iz dva dela, učestvovalo je više od 70 dece, brojni, sportisti, umetnici i inovatori iz zemlje i inostranstva.

- Zahvaljujem se svima koji su došli da zajedno odamo počast liku i delu Nikole Tesle. Zahvaljujem se inovatorima koji se bave električnim automobilima koji su došli iz Češke, Rumunije, Mađarske i naravno iz Srbije. Tu su i dame koje se bave rukotvorinama i koje su nam ih predstavile, kao i brojni sportisti koji su se nadmetali u tradicionalnim takmičenjima – kaže Miloš Borjan, predsednik Udruženja „Lika“ Subotica. – Za svakoga je bilo ponešto, dogodine ćemo obeležiti lepu godišnjicu, deset godina održavanja manifestacije.

Manifestacija "Dani Nikole Tesle" održana po deveti put

U ime inovatora prisutnima se obratio Radovan Lemajić, objašnjavajući "Teslinu kapsulu".

- Inovatori su pokazali da Tesla ne znači samo elektroniku i struju, već i važan deo medicine. Imali smo priliku da vidimo i oscilator koji radi na bazi Teslinih razmišljanja – ističe Lemajić.

Ni ove godine nije izostao vojnički pasulj, a prihod od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe.

Izvor: Subotica.com
IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle IX Dani Nikole Tesle
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2541
Povezane teme

stevan bakić

udruženje ličana lika

dani nikole tesle

nikola tesla

miloš borjan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.