Komentara: 5
Pregleda: 2769
Foto

Mali procenat zainteresovanih za napuštanje komore

30.01.2013. u 16:54h
Izvor: RTV Yueco
Od početka primene izmenjenog zakona o Privrednim komorama tri procenta od preko 10.000 pravnih subjekata na području severa Bačke i Potisja podnelo je zahtev za napuštanjem Regionalne privredne komore Subotica.
Mali procenat zainteresovanih za napuštanje komore

Ovi i ostali podaci vezani za primenu pomenutog zakona prezentovani su na današnjoj sednici Upravnog odbora ove privredne asocijacije. Osim toga, najavljena je podrška Opštim udruženjima preduzetnika sa ovog regiona, kao i podrška obeležavanju vrednog jubileja – 250 godina zanatstva u Subotici.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici razmatrana je informacija o primeni Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim komorama, gde je konstatovano da su različita tumačenja po pitanju primene samog zakona. Predsednik komore je podsetio da je ovim zakonom predviđeno i dalje obavezno članstvo u komorama, s tim da privrednici mogu da biraju kojoj će komori pripadati. On je takođe izneo da je do sada oko tri procenta od preko 4.000 pravnih lica i preko 6.000 preduzetnika, koji su učlanjeni preko njihovih udruženja, do sada podnelo zahtev za izlazak iz članstva u Regionalnoj privrednoj komori Subotica. Na osnovu zakona, prema rečima Slobodana Vojinovića, ovakvi zahtevi se mogu podnositi do kraja oktobra, a članstvo prestaje prvim danom 2014. godine.

Na sednici je takođe razmatrana odluka o finansiranju opremanja opštih udruženja preduzetnika u Regionu.

Na sednici je takođe usvojena informacija o tome da će u 2013. godini biti obeležena 250 godišnjica od pokretanja zanatstva u Subotici, a stav komore Subotica jeste da preduzeća i sama komora materijalno pomognu obeležavanje ovog jubileja vrednog iz razloga što je iz tog preduzetništva kasnije, kako je rečeno, iznikla komplenta privreda Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici Sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore u Subotici
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2769
Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.