• Pregleda: 5640

Male mature ipak van škola

Predlog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koji, između ostalog, podrazumeva obavezno slavlje male mature u prostorijama škola još uvek nije usvojen, tako da će većina osmaka maturu će proslaviti u nekom od restorana. U osnovnoj školi Majšanski put, proslavu male maturu u restoranu podržali su roditelji, koji su čak prihvatili i da je sami organizuju, uz prisustvo nekolicine njih.
Male mature ipak van škola

Anja Vasiljević ide u osmi razred OŠ “Majšanski put”. Anja kaže da je za nju i drugare poseban događaj proslava male mature, zato što će po prvi put da provedu veče sa svojim razredom do kasno u noć, odnosno do 2 sata posle ponoći. Što se njih tiče, ideja o proslavi mature u školi, ni u jednom trenutku im se nije svidela.

Kada je reč o školi, već nekoliko godina unazad školska uprava organizuje oproštajnu svečanost za završne razrede unutar njihovih prostorija. Nakon što je Ministarstvo prosvete poslalo obaveštenje, odnosno preporuku, da se proslava male mature slavi unutar škole, rukovodstvo je sazvalo roditeljski sastanak svih završnih razreda i nakon konultacija sa roditeljima došlo se do rešenja.

Osim nekoliko predstavnika roditelja iz svakog završnog razreda, proslaviti maturske večeri prisustvovaće i nastavnici, kao i rukovodstvo škole. Proslava mature je organizovana za 6. jun, dok će osmaci završne ispite polagati 18. i 19. juna.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
bajka Odgovori
Sa usvajanjem zakona se kasni , kao i inače, ali preporuka ministarstva je jasna i samo se dokazuje da sve ipak kreće iz porodice i da su sami roditelji neodgvorni jer im se žuri da svoju nezrelu decu što pre gurnu u svet odraslih, gde , nažalost,život nije ni najmanje bajkovit!!!
Milan Odgovori
Pa dovoljno je to proslaviti skromno, u školi, u skladu sa uzrastom dece i vremenom u kojem živimo. Žalostan je takav stav roditelja jer to govori kakvo smo loše društvo postali. Ali sumnjam da je baš većina roditelja za to, ipak mislim da se tu kriju drugi interesi, pre svega da se zaradi na organizovanju tih proslava.
timot Odgovori
Sada neka neko kaže da narod nema para i da teško živimo???Što je veća nemaština mi se više razmećemo a posle se kuka nema para!!Tema koja je za razmišljanje.Iposle će za sve da bude kriva vlast to jest Država.Kako nebi!!!
Tijana Odgovori
O cemu vi svi pricate??!! Godinama nas prosveta pljacka cenom knjiga, cenom ekskurzija.Cenom uzina, placanjem tonera, fotokopiranja. Razmislite malo, pre nego ista kazete. I sada kada to matursko vece kosta 1500 dinara, to je neki problem. A dok godinama dajem za poklone uciteljima, vaspitacima i ostalima, to je ok. E pa, muka mi je laznog morala. Za 8 godina, ovo je najjeftinija stvar koja mi se u skoli desila. A da ne govorim o bezbednosti. Moje dete ce na toj maturskoj proslavi, sa obezbedjenjem i nastavnicima, biti puno bezbednije nego vase po ceo dan na facebooku. i najmanje sto mogu mom detetu da uradim, to je da joj omogucim za 14 eura lepo vece sa svojim drugarima!!!
Mhm. Odgovori
@Tijana skroz si upravu :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.