Komentara: 90
Pregleda: 11976

Majšanski most zatvoren za saobraćaj, kreće rušenje

22.12.2023. u 09:46h
Izvor: Subotica.com
Jutros su počeli su radovi na Majšanskom mostu koji je odmah i zatvoren sa saobraćaj. Radovi su predviđeni da traju do 30. maja 2024. godine, a u planu je da se ovde premesti pasarela iz centra.
Majšanski most zatvoren za saobraćaj, kreće rušenje

Kako najavljuju iz lokalne samouprave, predviđeno je da se radovi odvijaju u tri etape, a u okviru prve nije predviđeno zatvaranje raskrsnica sa jedne, odnosno druge strane mosta. u pitanju je saobraćajnica koja povezuje severni i centralni deo Subotice, a sam most se ruši zbog obnove železničke pruge Beograd-Budimpešta.

Prva etapa podrazumeva rušenje samog mosta i radovi se neće širiti prema raskrsnicama. Tako da raskrsnice ulica Ratka Mitrovića i Majšanski put sa jedne strane, odnosno Jovana Mikića, Majšanski put i Jovana Cvijića sa druge strane će ostati otvorene za saobraćaj do daljeg - objašnjava Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Majšanski most zatvoren za saobraćaj, kreće rušenje

GUŽVA U ULICI JOVANA MIKIĆA - Zatvaranjem ovog nadvožnjaka pod posebnim opterećenjem našla se poveznica Željezničkog naselja i centra, odnosno Ulica Jovana Mikića koja je od jutros prezakrčena, jako sporo teče saobraćaj, a komentari vozača se delom odnose na semafore koji se nalaze kod Majšanskog mosta i kod "Jadrana" (Đure Đakovića) i koji, po njihovom uverenju, usporavaju saobraćaj.

Majšanski most izgrađen je 1912. godine. Početkom devedesetih je delimično obnovljen, sada se u celosti ruši i novi, projektovan za veću izdržljivost i intenzivniji saobraćaj, trebao bi biti u upotrebi do leta (30. maj 2024.).

Iako je još pre skoro dve decenije bila studija koja je sugerisala da je ovaj nadvožnja potrebno obezbediti, rekonstruisati i dovesti u  građevinski bolje stanje, taj projekat usled drugih prioriteta nije došao na red. Iako su ga neki stručnjaci u novijim komentarima proglasili nebezbednim čak i za pešake, most je u poslednjih šest meseci istrpeo znatno veću opterećenost neko nekoliko poslednjih godina zajedno.

Majšanski most zatvoren za saobraćaj, kreće rušenje

Na ovom mestu, odnosno nedaleko od radova na izgradnji novog nadvožnjaka, predviđena je da se premesti pasarela koja je od letos kod Nove opštine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 90
Pregleda: 11976
Povezane teme

majšanski most

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.