Komentara: 13
Pregleda: 5690

Maglai: Toplana neće menjati cene do kraja grejanja sezone

14.10.2014. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
U novi grejnu sezonu, koja počinje 20. oktobra, preduzeće ulazi sa rekonstruisanim toplovodnim sistemom, remontovanim gasnim i mazutnim postrojenjima, starim cenama, a priprema se i novi tarifni sistem.
Maglai: Toplana neće menjati cene do kraja grejanja sezone

Rukovodstvo grada, predvođeno gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, posetilo je „Subotičku toplanu“, jedno od najuspešnijih javnih preduzeća, koja je prošlu godinu završila sa dobiti od 50 miliona dinara.

- Zadovoljni smo onim što smo videli, „Toplana“ je u potpunosti spremna za grejnu sezonu, gasni kotlovi su spremni da odmah budu u funkciji, a ukoliko bi došlo do problema sa snabdevanjem gasom, mazuta ima dovoljno i urađeni su remonti i gasnih i mazutnih kotlova – istakao je gradonačelnik Jene Maglai. - „Toplana“ pokriva više od 10.000 potrošača i 200 pravnih subjekata, ukupno oko 35.000 ljudi. Uspela je da zameni kompletno cevi sistema, što nigde u Srbiji nije urađeno za jednu sezonu ovako efikasno, te smo dobili smo osavremenjeni sistem, koji će doneti znatne uštede.

Gradonačelnik je najavio novu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom i novi tarifni sistem.

- Do kraja oktobra nameravamo da usvojimo nove odluke i nadam se da će one biti pravičnije i bolje za naše sugrađane, a da njima nećemo ugroziti preduzeće. Objašnjenje za novi tarifni sistem biće gotovo početkom sledeće nedelje – dodao je Maglai.

U „Toplani“ su zadovoljni urađenom u proteklom periodu, iako su se svakodnevno suočavali sa negodovanjem građana zbog raskopanog grada. U zamenu vrelovoda utrošeno je 2.4 miliona evra dobijenih od „KFW“ banke, a trenutno se traži način kako da se najpametnije iskoristi ostalih 2.2 miliona evra.

- Imamo potpisan ugovor sa “KFW“ bankom, od pre tri godine, u iznosu od 4,6 miliona evra, od čega je 2,4 miliona evra utrošeno na zamenu vrelovoda, a ostalo je još oko 2,2 miliona evra koji su bili namenjeni za podstanice i za postrojenje u bolnici – objašnjava Dervo Ahmetović, v.d.direktora „Subotičke toplane“. - Izvršili smo analizu i utvrdili da nam za to sredstva ne trebaju, jer ne odgovaraju našim tehničkim proračunima, već da ih možemo pametnije i racionalnije iskoristiti u onom delu gde imamo probleme, a to je proizvodnja. Distributivni sistem smo solidno razvili, ali nam je najnepouzdaniji segment proizvodnja, to jest kotlovi koji su stari i do 40 godina. Kada bi sredstva iskoristili u tu svrhu, grad bio miran narednih 30 godina.

Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani Gradonačelnik u poseti Gradskoj toplani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5690

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

jene maglai

cene grejanja

gradska toplana

računi za grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.