Komentara: 9
Pregleda: 3556

Maglai: Radio Subotica nastavlja sa radom i posle 31. oktobra

30.10.2015. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Maglai: Radio Subotica nastavlja sa radom i posle 31. oktobra

Agencija za privatizaciju nije odobrila treći krug privatizacije Radio Subotice, a gradonačelnik Subotice Jene Maglai najavljuje da će ovo preduzeće nastaviti sa radom i nakon isteka zakonskog roka za povlačenje države iz vlasništva u medijima koji ističe sutra.

Nakon toga, kako je rekao, Agencija za privatizaciju će verovatno da pokrene postupak raspodele akcija Radio Subotice. On je ubeđen da će ovaj radio nastaviti sa radom i u narednih nekoliko nedelja, na jednoj frekvenciji, u “sendvič programu”, s obzirom da će ova stanica ostati bez druge frekvencije koju joj je ranije ustupila Radio-televizija Vojvodine.

Maglai naglašava da su obezbeđena sredstva za isplatu otpremnina svim zaposlenima, ali dodaje da će oni zaposleni čiji je rad neophodan morati da ostanu na svojim radnim mestima. Koji zaposleni će biti zadržani na “obaveznim radnim zadacima”, po njegovim rečima, odlučuje rukovodstvo, Nadzorni odbor i direktor preduzeća, ali nije mogao da kaže koliko zaposlenih će ostati da radi.

Upitan da li Radio Subotica u tom periodu može sama na tržištu da zaradi dovoljno da isplati te zaposlene, Maglai je rekao da ne zna, i dodao da ovo preduzeće, sa trenutnim brojem zaposlenih, ne može da opstane samostalno na tržištu.

Po njegovim rečima, oni koji ostanu da rade – neće dobiti otpremnine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3556

Povezane vesti

Povezane teme

Radio Subotica

jene maglai

privatizacija javnih preduzeća

privatizacija medija

privatizacija radio subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.