• Pregleda: 3016

Maglai: Radio Subotica nastavlja sa radom i posle 31. oktobra

Maglai: Radio Subotica nastavlja sa radom i posle 31. oktobra

Agencija za privatizaciju nije odobrila treći krug privatizacije Radio Subotice, a gradonačelnik Subotice Jene Maglai najavljuje da će ovo preduzeće nastaviti sa radom i nakon isteka zakonskog roka za povlačenje države iz vlasništva u medijima koji ističe sutra.

Nakon toga, kako je rekao, Agencija za privatizaciju će verovatno da pokrene postupak raspodele akcija Radio Subotice. On je ubeđen da će ovaj radio nastaviti sa radom i u narednih nekoliko nedelja, na jednoj frekvenciji, u “sendvič programu”, s obzirom da će ova stanica ostati bez druge frekvencije koju joj je ranije ustupila Radio-televizija Vojvodine.

Maglai naglašava da su obezbeđena sredstva za isplatu otpremnina svim zaposlenima, ali dodaje da će oni zaposleni čiji je rad neophodan morati da ostanu na svojim radnim mestima. Koji zaposleni će biti zadržani na “obaveznim radnim zadacima”, po njegovim rečima, odlučuje rukovodstvo, Nadzorni odbor i direktor preduzeća, ali nije mogao da kaže koliko zaposlenih će ostati da radi.

Upitan da li Radio Subotica u tom periodu može sama na tržištu da zaradi dovoljno da isplati te zaposlene, Maglai je rekao da ne zna, i dodao da ovo preduzeće, sa trenutnim brojem zaposlenih, ne može da opstane samostalno na tržištu.

Po njegovim rečima, oni koji ostanu da rade – neće dobiti otpremnine.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

9
stormwatch Odgovori
Znaci radi ce radio Subotica i posle prestanka rada? WOOOW...to ko kada je K23 nasilno bio zatvoren od strane suboticke kablovske televizije negde, kada to bese...1989 ili 1990. ne secam se tacno...ali su ipak proizvodili program koji je par nedelja bio sniman na video trake iako nije nigde emitovan...ko zna...za par decenija kada se negde bude pregledala hologramska audio arhiva, ovo bude uvrsteno u kulturna dobra radio emitovanja.
student Odgovori
Ko uzma kajaće se, ko ne uzme kajaće se dvaput. Ako uzmu svi neki će nastaviti rad po izboru vlasti.
Oko sokolovo Odgovori
Znači, Radio Subotica nastavlja da radi PROTIVPRAVNO.

Prvi PROTIVPRAVNI nastavak rada bio je od 1.1.2008. godine kada su po zakonu MORALI biti izbrisani iz privrednog registra jer su ODBILI da postupe po ZAKONU o privatizaciji do 31.12.2007.g.

Kako do tog datuma nisu izvršili privatizaciju MORALI su biti izbrisani iz registra. "Solomonsko" i PROTIVPRAVNO rešenje je bila nekakva Koštunicina uredba koja je bila u suprotnosti sa zakonom, dakle PROTIVPRAVNA, da se "odlaže" privatizacija.

Od 1.1.2008. skoro punih osam godina najnekvalitetniji i najneslušaniji radio PROTIVPRAVNO emituje program na čak DVE frekvencije, dakle PIRATSKI. Zaposleni čine krivična dela i privredne prestupe, primaju plate nezakonito, troše novac građana na plate i troškove...

I sada PONOVO "nastavljaju" da rade PROTIVPRAVNO iako su i do sada radili tako.

A građani neka plaćaju!

Banana država. Bežite ljudi!
Vesko Odgovori
Napraviti bolju organizaciju, manje rukovodilaca po stranakim direktivama i ostaviti samo
neophodne. Ko ispunjava neke uslove za penziju, poslati u Nacionalnu sluzbu za zaposljavanje,
do ostavrivanja prava na peziju.
torajemi Odgovori
Divota koliko tu ima protivzakonitih radnji!PITANJE: u kakvom je stanju i kakva je sudbina ARHIVE Radio Subotice... [*...*] ! Dakle, to je drugo pitanje za TUŽILAŠTVO. Inače, lično mi je žao što neće biti najboljeg informativnog medija u gradu.A to su u stvari i želeli u vladajućoj vrhuški !
Oko sokolovo Odgovori
@Vesko

Mislim da niste svesni da je Radio Subotica uz sva državna preduzeća i službe sa SVIM svojim NAKARADNOSTIMA zapravo GENERATOR lošeg stanja u državi. Zapošljavaju se po rodbinsko-švalersko-stranačkom kriterijumu a ne po stručnosti, rezultatima i produktivnosti. Takav javašluk-kadar stvara GUBITKE koje NADOMEŠĆUJE iz BUDŽETA odnosno iz džepova GRAĐANA. Zato su nam računi za komunalije, takse, naknade, akcize i bezbroj drugih nameta nenormalno veliki. Poreze plaćamo po sto puta kroz vazdušarine i ležarine, računaju nam kamatu na kamatu, na šalterima izmišljaju bezbroj razloga za bezbroj naknada da bi završili neki posao koga nikada ne završe. Bazen grade dvadeset godina, bioskop kraj Otvorenog univerziteta su gradila pola veka i nikada ga nisu završili, pozorište grade celu deceniju i svečano su otvorili FASADU... a za sve su bezbroj puta uzeli novac iz budžeta tj. od onih koji radom pokušavaju da žive kao ljudi dok ih neradnici prave budalama. Korupcija je posebna priča.

Najveći kriminalac je država. Zavidim onima koji toga nisu svesni jer lakše je živeti u neznanju.
voyager Odgovori
Tako sam ponosan sto zivim u drzavi u kojoj se sve sto je stvoreno, od II svetskog rata pa do dolaska "demokratije", raspada. Sada jos posmatram naseg Velikog Voljenog Vodju kako nas uvaljuje u EU (koja nam uopste nije potrebna), da bi ispunio postavljene mu zadatke. To je verovatno uloga Napredne Doktorke Stranke. Ode mi i Radio Subotica koju sam slusao skoro pola veka. Kako mi se povraca od vas naprednjaci. Sve sami doktori. Samo ne znam koliko je akademskog obrazovanja iza tih "disertacija", verovatno bi sve stalo u jednu malu kovertu.
lakumity Odgovori
Svojim aljkavim (ne)radom su i zaslužili odavno da odu u istoriju. Kreativni novinari sigurno ne rade na taj način. Večito povlađivanje ljudima iz lokalne vlasti sigurno nije stvorilo simpatije kod "običnih" građana. Pa samo muzički urednik je zaslužio ozbiljnu kaznu.
horvat Odgovori
Tesko nama sa ovom glupom stanicom. Sa ocajnom muzikom i programom
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.