Komentara: 7
Pregleda: 2582

Agencija bez reagovanja o trećem krugu prodaje Radio Subotice

27.10.2015. u 16:41h
Izvor: Radio Subotica
Agencija za privatizaciju još uvek nije reagovala na Odluku Skupštine Grada kojom se osnivač Radio Subotice izjasnio o početnoj ceni, modelu i metodu prodaje kapitala za raspisivanje trećeg kruga prodaje kapitala.
Agencija bez reagovanja o trećem krugu prodaje Radio Subotice

Skupštinska odluka je dostavljena Agenciji 5. oktobra, ali ni tri nedelje nakon prijema, Agencija nije pokrenula novi krug prodaje niti je o svojim namerama obavestila osnivača, odnosno preduzeće koje je predmet prodaje. Iz nezvaničnog izvora imamo informacije da je Agencija tek 16. oktobra zatražila tumačenje zakona od Ministarstva kulture i informisanja koje se izjasnilo da je besmisleno počinjati 3. krug privatizacije u poslednjoj dekadi oktobra jer se procedura ne može završiti do kraja meseca, a već 1. novembra Zakon propisuje da se pređe na model podele besplatnih akcija. U ovom položaju našlo se samo nekoliko medijskih kuća među kojima su Radio Subotica i agencija Tanjug.

Paralelno sa pokušajem da se pokrene treći krug prodaje, u skladu sa odlukom Vlade Srbije pokrenuto je sprovodjenje Programa rešavanja viška zaposlenih. U petak 23. oktobra Ministarstvo za rad i zapošljavanje je u brzoj i efikasnoj proceduri donelo rešenje kojim se odobrava isplata otpremnina za zaposlene u Radio Subotici. Predstoji sprovođenje takozvanog socijalnog programa, ali još uvek bi moglo da se nađe i rešenje za privatizaciju kapitala Radio Subotice da bi bila sačuvana najstarija medijska kuća u gradu koja sistematski informiše u Subotici na svim jezicima koji se koriste u lokalnoj zajednici.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2582

Povezane vesti

Povezane teme

Radio Subotica

privatizacija radio subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.