• Pregleda: 1985

Agencija bez reagovanja o trećem krugu prodaje Radio Subotice

Agencija za privatizaciju još uvek nije reagovala na Odluku Skupštine Grada kojom se osnivač Radio Subotice izjasnio o početnoj ceni, modelu i metodu prodaje kapitala za raspisivanje trećeg kruga prodaje kapitala.
Agencija bez reagovanja o trećem krugu prodaje Radio Subotice

Skupštinska odluka je dostavljena Agenciji 5. oktobra, ali ni tri nedelje nakon prijema, Agencija nije pokrenula novi krug prodaje niti je o svojim namerama obavestila osnivača, odnosno preduzeće koje je predmet prodaje. Iz nezvaničnog izvora imamo informacije da je Agencija tek 16. oktobra zatražila tumačenje zakona od Ministarstva kulture i informisanja koje se izjasnilo da je besmisleno počinjati 3. krug privatizacije u poslednjoj dekadi oktobra jer se procedura ne može završiti do kraja meseca, a već 1. novembra Zakon propisuje da se pređe na model podele besplatnih akcija. U ovom položaju našlo se samo nekoliko medijskih kuća među kojima su Radio Subotica i agencija Tanjug.

Paralelno sa pokušajem da se pokrene treći krug prodaje, u skladu sa odlukom Vlade Srbije pokrenuto je sprovodjenje Programa rešavanja viška zaposlenih. U petak 23. oktobra Ministarstvo za rad i zapošljavanje je u brzoj i efikasnoj proceduri donelo rešenje kojim se odobrava isplata otpremnina za zaposlene u Radio Subotici. Predstoji sprovođenje takozvanog socijalnog programa, ali još uvek bi moglo da se nađe i rešenje za privatizaciju kapitala Radio Subotice da bi bila sačuvana najstarija medijska kuća u gradu koja sistematski informiše u Subotici na svim jezicima koji se koriste u lokalnoj zajednici.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

7
Oko sokolovo Odgovori
"Kada su došli po intelektualce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio intelektualac.

Zatim su oterali prosjake,
odbili azilante,
pretukli i prebili pedere,
sklonili prostitutke,
nahranili nas sumnjama i strahovima,
ja sam ćutao;
jer oženjeni treba da se drže svojih kuća.

Kada su zatvorili nezavisne novinare,
ja sam ćutao;
jer nisam bio novinar.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni."
student Odgovori
Tako ste I vi ispratili sve subotičke privatizacije, šta da se radi došo red I na vas.
Goranče Odgovori
Promenite menadžment, modernizujte nešto, sigurno postoji način da se sačuva. Može neko da priča šta hoće, ali ozbiljne vesti se prenose samo sa tog radija. Mađari, Srbi, Hrvati, Bunjevci ujedinite se i u glas da sačuvamo naš radio.
Oko sokolovo Odgovori
@Goranče: "...ujedinite se i u glas da sačuvamo naš radio"

Koji to naš? Mislite, njihov? Pa, oni su sami decenijama pljuvali i najurivali sve što valja. Svako ko je hteo da radi KAKO VALJA bio je ELIMINISAN. Prednost su imali partijsko-rodbinski a ne stručni ljudi. Važno je bilo uhlebljenje o trošku budžeta a ne život od plate koja se stiče tržišnim poslovanjem prodajom proizvoda stvorenog znanjem, sposobnošću i radom.
safet Odgovori
Ma otkaze svima i na biro ko sav narod. Sta se bise mucite sa tom stanicom ionako ih niko nije slusao. Muzika ocaj, viditelji takodje. Dajte nesto inovativno i korisno za narod a ne nesto praistorijsko. Ja dajem 10evra za stanicu mada je i to puno...
stormwatch Odgovori
Ja vam lepo kazem. 24h Internetske radio stanice su danas IN, a i piratske su sve popularnije.

Ajde da se ne lazemo, tamo kod vas na Radiju su iskljucivo uspevali lizodupackhi poltronski aparatchici koji veze nisu imali sta ni kako rade, i glavni adut je uglavnom bila nacionalna pripadnost.

Jedina svetla tacka u tom nekom vasem 21. veku bio je decko koji je dosao da radi 2001. i na ogromnu zalost cele Subotice i sound engineering profesije, nastradao 2003. godine.
A i to je nekim monstrumima tamo bilo jako zabavno i doslo kao kec na desetku, jel sam vam sad malo projogovao vashu memoriju?

Kao sto su jednom "nebitni" spoljni saradnici bili spremi za recycle bin jer su pokazali da se u mnoge segmente posla daleko vise razumeju nego vi "veterani" profesije, doslo je vreme i jednog drugog recycle bina.

Nikada se ne radujte tudjoj nesreci i neuspehu! Na duge staze kosta preskupo!


Sve sto valja kod vas je kolekcija LP ploca, ako je vec odavno niste utopili u trampi.
Sandor Odgovori
ako nesto ne ide , ne treba siliti . mnogo vaznijih i vecih fabrika i preduzeca su propala i unistena u Subotici a nije se o njima ovoliko pisalo i dizala prasina .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.