Komentara: 22
Pregleda: 6426

Maglai o budžetu, otpuštanjima u javnom sektoru i političkoj situaciji u gradu

23.12.2015. u 00:09h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai u razgovoru za Yu Eco televiziju osvrnuo se na formiranje budžeta grada za 2016. godinu, racionalizaciju broja zaposlenih u javnom sektoru, kao i na političku stabilnost u Subotici.
Maglai o budžetu, otpuštanjima u javnom sektoru i političkoj situaciji u gradu

Na pitanje o formiranju budžeta za 2016. godinu gradonačelnik je rekao da se intenzivno radi na definisanju potreba i načina kako da se svima izađe u susret.

- Mi se nedeljama mučimo oko toga kako da budžet dovedemo na nivo koji će biti prihvatljiv da bude održiv i to nije jednostavna priča. Zahtevi su nam višestruko veći i ja se nadam da ćemo danas da stavimo tačku na sve nedoumice i na sva sporna pitanja vezana za budžet. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još jednu sednicu Skupštine grada na kojoj bismo trebali da usvojimo budžet i da krenemo u 2016. godinu sa jednim održivim i stabilnim budžetom - rekao je Maglai.

Jedna od tema o kojoj se priča na svim nivoima vlasti je  i reorganizacija i smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, a to će po rečima prvog čoveka grada biti precizno utvrđeno u narednih mesec dana.

- Do kraja januara 2016. godine imaćemo tačan uvid u stanje koliko zaposlenih je višak u javnom sektoru. Prvo će se ići na to da se određenim brojem zaposlenih koji odlaze u penziju smanji ukupna cifra koja predstavlja višak zaposlenih u javnom sektoru, zatim zaposleni koji su pred penzijom i na kraju, treći segment koji bi bio isto tako proglašenje tehnoloških viškova kod onih zaposlenih koji nemaju uslov za penziju. O brojkama i činjenicama ne bih govorio u ovom momentu, sve dok nemamo konkretne i tačne podatke vezane za tu odluku - izjavio je Maglai.

Bilo je reči i o političkoj stabilnosti u gradu s obzirom na isključenje 9 odbornika Skupštine grada iz redova SVM, ali Maglai sumnja da bi te novonastale okolnosti mogle da utiču na većinu koja danas rukovodi gradom.

- Mislim da se odluka o isključenju 9 odbornika Skupštine grada iz redova SVM-a, 4-5 meseci pred izbore neće odraziti na političku stabilnost i mislim da će ova većina da izgura mandat do kraja, do novih lokalnih izbora koji će biti održani u aprilu ili maju 2016. godine. Do tog perioda mislim da neće biti ugrožena skupštinska većina u Skupštini grada Subotice - istakao je gradonačelnik u izjavi za Yu Eco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 6426
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

zapošljavanje u Subotici

jene maglai

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

zapošljavanje

gradski budžet

predlog budžeta

stranačko zapošljavanje

zapošljavavanje u javnim preduzećima

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

budžetska sredstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.