Komentara: 27
Pregleda: 9798
Foto

Mađarski pokret traži disciplinski postupak protiv Ištvana Pastora

25.01.2016. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Više od 50 članova Mađarskog pokreta, predvođeni Jene Maglaijem, koji su još uvek i članovi Saveza vojvođanskih Mađara, podnelo je danas dopis o jedinstvenoj odbrani povodom disciplinskih postupaka koje je protiv njih nedavno podnela matična stranka.
Mađarski pokret traži disciplinski postupak protiv Ištvana Pastora

Disciplinskoj komisiji uručili su odbranu jer smatraju da nema zakonskog osnova da budu sankcionisani.

- Svi se branimo jedinstveno, naveli smo i zakonski i činjenični osnov za našu odbranu i nadamo se da će da uvaže naše razloge i obustave disciplinske postupke – objasnio je Jene Maglai. - Svesni smo da su za to male šanse, ali po Statutu nema osnova za disciplinske postupke. Odluka vrha SVM je preuranjena, jer još nije odlučeno da li će Mađaski pokret učestvovati na izborima, niti je iko od nas prešao u drugu političku stranku.

Mađarski pokret traži disciplinski postupak protiv Ištvana Pastora

Podsetimo, zbog delovanja u Mađarskom pokretu iz stranke je najpre isključen republički poslanik Laslo Varga, a ista sudbina je stigla i devet odbornika Skupštine grada Subotica. Disciplinski postupak je pokrenut, između ostalog, i protiv istaknutih članova Jene Maglaija, Lasla Jože, osnivača stranke, Geze Kučere, bivšeg gradonačelnika, Zoltana Devarvarija, ali i protiv simpatizera Tamaša Korheca, koji nikada nije bio član stranke.

Mađarski pokret traži disciplinski postupak protiv Ištvana Pastora

Iz ovih i mnogih drugih razloga, pored svoje odbrane, članovi Mađarskog pokreta uputili su i zahtev da se disciplinski kazni lider stranke Ištvan Pastor, koji je po njima prekršio sve ono što je obećao na izbornoj skupštini u Novoj Crnji.

- Prilikom izbora tvrdio je da će mađarska zajednica uvek biti ispred stranke, a sada sve čini da to bude suprotno – dodala je Livija Jo Horti. - Isključivanje i kažnjavanje svih koji ne misle isto direktno nanosi nepopravljivu štetu mađarskoj zajednici u Vojvodini.

Mađarski pokret traži disciplinski postupak protiv Ištvana Pastora

U saopštenju Mađarskog pokreta o razlozima za kažnjavanje Pastora stoji i da je on „zloupotrebom svog uticaja u okviru stranke i u nadi da će mu to obezbediti zadržavanje mesta predsednika Skupštine Vojvodine i posle narednih izbora, naložio članovima poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije da 29. decembra glasaju za izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje su u direktnoj suprotnosti sa interesima više hiljada poljoprivrednih proizvođača”.

Navodi se i da je “Pastor odlukom od 18. janura 2016. godine o masovnom pokretanju disciplinskih postupaka protiv redovnih članova i članova simpatizera SVM-a, koji su ujedno i osnivači ili aktivni članovi civilne organizacije Mađarski pokret, krenuo putem, koji nanosi nepopravljivu štetu mađarskoj zajednici u Vojvodini”. Takođe, „predsednik SVM-a je u periodu od 25. aprila 2015. godine svojim samovoljnim potezima, medijskim nastupima, pritiskom na stranačke organe prilikom donošenja odluka, u čitavom nizu slučajeva povredio član 15. Statuta stranke a svojim delovanjem mesecima unazad uništava ugled SVM-a i radi protiv njegovh interesa“.

Izvor: Subotica.com
Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora Mađarski pokret: pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika SVM, Ištvana Pastora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 9798

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

jene maglai

tamaš korhec

livija jo horti

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.