Komentara: 31
Pregleda: 7175

Mađarski pokret izlazi na izbore

27.02.2016. u 17:42h
Mađarski pokret će učestvovati na predstojećim izborima – odlučeno je na današnjoj, drugoj sednici Skupštine ove organizacije. Trenutno se intenzivni ragovori vode jedino sa Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, otvoreni su za razgovore i sa drugim strankama, ali sebe ne vide u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.
Mađarski pokret izlazi na izbore

Kratki rezime sednice iznela je kopredsednica Livija Jo Horti, dodajući da je danas samo odlučeno da će Mađarski pokret nastupiti na izbori, ali nije bilo reči o tome na kojim nivoima. Na sednici je bilo 250 članova, a posle duge rasprave, samo dva člana su bila uzdržana, dok su ostali glasali za izlazak na izbore.

- Mađarski pokret odlučio je da na ovaj način proveri svoje mesto na političkoj sceni – dodala je Jo Horti. - U narednom periodu biće dogovoreni ostali detalji. Što se tiče mesnih odbora, najjači je odbor u Subotici, dosta jaki su u Senti i Kanjiži a prisutni smo i u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu.

Mađarski pokret izlazi na izbore

Što se tiče koalicionih partnera, po rečima Petera Kokaia, razgovara se sa DZVM i uskoro se očekuje konkretan dogovor.

- Drugih razgovora nije bilo. Otvoreni smo za saradnju, ali teško možemo da se zamislimo sa Srpskom naprednom strankom – istakao je Kokai.

Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 31
Pregleda: 7175
Povezane teme

lokalni izbori 2016

mađarski pokret

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.