Komentara: 18
Pregleda: 5144

Mađarska državna opera za vikend u Hali sportova

16.02.2018. u 11:47h > 22:25
Izvor: Subotica.com
Predstojećeg vikenda u subotičkoj Hali sportova nastupiće Mađarska državna opera sa operom "Laslo Hunjadi" i baletom "Vesela udovica. Oba dešavanja počinju od 19 časova, u subotu je opereta, a u nedelju balet. Karte na ulazu i preko interneta.
Mađarska državna opera za vikend u Hali sportova

U naredna dva dana u našem gradu boraviće i nastupati Mađarska državna opera, koja na sever Bačke stiže sa dvanaest kamiona opreme. Jedan od najvećih poduhvata Mađarske državne opere je Karpatska OperaTura koja nakon Transilvanije i Užgoroda nastupa u Subotici.

Kako prenosi  RTV Pannon, opera u Budimpešti je zbog osavremenjavanja prošle godine zatvorena na godinu i po dana. Kako bi što bolje iskoristili nemogućnost igranja na svojim daskama započeta je turneja koja ima za cilj popularizovanje opere i baleta širom Karpatskog basena gde žive Mađari. Cilj im je da svojim velikim nastupima dopru do prekograničnih mađarskih zajednica.

Dve produkcije, operetu "Laslo Hunjadi" i balet "Vesela udovica" (u tri čina) će subotička publika moći da pogleda za vikend. Oba dešavanja počinju od 19 časova, u subotu je opereta (traje 3 časa), a u nedelju balet (traje 2 časa i 20 minuta). Na sajtu Mađarske nacionalne opere navode da postoji titl operete (surtitle) na hrvatski i mađarski.

Cena ulaznice je 230 dinara i može se kupiti na ulazu pred početak dešavanja, odnosno onlajn preko Eventima.

Mađarska državna opera za vikend u Hali sportova

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5144
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.