Komentara: 0
Pregleda: 1692

"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)

28.04.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Ove godine, 19. i 20. maja, na Paliću, "Inspira hub" organizuje 3. "Machine learning" konferenciju, posvećenu oblastima data science-a, mašinskog učenja i veštačke inteligencije.
"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)

MLC je sada već ustaljeni događaj za profesionalce, eksperte, istraživače i entuzijaste u oblastima obrade podataka i njihove analize, kao i primene radi razvoja inovativnih modernih rešenja kako za potrebe istraživanja tako i za primenu za razvoj biznisa. Prošle godine je konferenciju posetilo preko 130 posetilaca, a prezentovalo je 18 eminentnih predavača

- Fokus ovogodišnje konferencije će svakako biti mašinsko učenje, ali i veštačka inteligencija. Tokom dva konferencijska dana posetioci će moći da čuju predavanja i diskusije o projektima, praktičnim primerima, najnovijim trendovima i iskustvima u primeni tehnologija koje pored navedenih uključuju i Computer Vision, Forecasting, Recommended systems, ChatGPT, NLP, LLP, Transformers i još mnogo toga, u modernom ambijentu kongresne sale Velike terase i predivnom okruženju Palića - poručuje organizator.

"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)

Program konferencije i najavu svih predavača možete pogledati na sajtu, a oni uključuju eminentne govornike iz firmi kao što su Etihad Airyways, Grid Dynamics, Inspira Grupa, Smartocto, Databrut, AdTech Holding i druge.

Po prvi put ove godine, MLC 2023 će imati i „nulti“ dan, 18. maja tokom kojeg ćemo organizovati besplatnu radionicu uvoda u mašinsko učenje za 30 studenata uz podršku organizacije DataKolektiv i njihovih stručnih predavača. Isti dan će biti održan i otvoreni besplatan meetup za sve zainteresovane posetioce u prostorijama "Inspira hub-a".

"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)- Odlučili smo se da zvanični jezik konferencije ove godine bude kompletno na engleskom jeziku iz razloga što postoji veliki broj stručnjaka koji su došli u Srbiju da rade iz inostranstva baš u ovim oblastima, od kojih će neki biti gosti predavači, ali isto tako i posetioci koji će moći da nauče nešto od naših predavača i da nastave da se usavršavaju u ovim oblastima - objašnjavaju ogranizatori.

Kako ističu, Palić je odabran zbog prelepog ambijenta u periodu kada se održava konferencija, kao i zbog kongresne sale koju nudi Velika terasa. Dovoljno je blizu Subotice, a opet je mesto koje ima poseban, nezaboravan šarm. Poseta Paliću tokom maja meseca nudi fantastično vreme, prelep ambijent i idealan spoj uživanja i posla koji posetioci mogu iskusiti.

"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)- Plan je da postavimo Suboticu i Palić kao jedne od centralnih mesta za razmenu znanja na teme obrade podataka, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i novih tehnologija, što ćemo raditi organizovanjem i drugih događaja, edukacija i okupljanja koja će obrađivati ove teme - dodaju iz "Inspira hub-a".

"Machine learning" konferencija po treći put na Paliću (19-20. maj)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1692
Povezane teme

palić

veštačka inteligencija

konferencija machine learning

inspira grupa

inspira hub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.