Komentara: 12
Pregleda: 2595

LSV: Treba menjati ustav

18.02.2014. u 13:50h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama Udruženja proizvođača i ljubitelja rakije juče je održana tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na tribini je bilo reči o stanju u poljoprivredi i zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš je istakao da je njihov program jednostavan, kao i koalicija.
LSV: Treba menjati ustav

Kostreš objašnjava da u zemlji neće doći do promene dok se sistem ne promeni i ljudi u Subotici ne odlučuju o svojoj sudbini, a ne da čekaju odgovor iz Beograda ili Novog Sada.

Pokrajina bi trebalo da ima mnogo veće nadležnosti nego do sada, objasnio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš na sinoćnoj tribini. On je dalje istakao da zemlja može da ide napred samo ako se postave zdravi temelji.

Na tribini se uglavnom govorilo o stanju u poljoprivredi. Trebalo bi da budžet za poljoprivredu bude barem 10 odsto, a ne dva kao sada. Kao najveći problem je istaknut licitacija državne zemlje.

Kostreš objašnjava da nakon 16.marta ne očekuje bitnije promene, osim da će biti najjača stranka u opozicionom bloku. Smatra da novi novi statut Vojvodine koji se trenutno menja neće biti usvojen, jer u ovom ustavnom okviru koji god se statut donese je besmislen i zato treba menjati Ustav.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 2595
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.