• Pregleda: 3080

LSV: Sramotna odluka vladajuće većine da ne podrži poljoprivrednike

Saopštenje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine prenosimo u celosti.
LSV: Sramotna odluka vladajuće većine da ne podrži poljoprivrednike

Sramotna je jučerašnja odluka vladajuće većine u Skupštini grada da odbaci zahtev Udruženja poljoprivrednika Subotice da se razgovara o svim manama i šteti koja će im biti naneta ako Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen u obliku na kojem insistira Ministarstvo poljoprivrede.

Iako lokalna samouprava nema mogućnosti da direktno utiče na ovaj krajnje neprihvatljiv predlog zakona, Skupština Grada Subotice morala je da otvori vrata za svoje poljoprivrednike i omogući im da kažu šta ih tišti, ali i vide i čuju kako o njihovim interesima razmišljaju odbornici, odnosno političke stranke na vlasti u odnosu na one u opoziciji.

Iako takva dopuna dnevnog reda juče nije dozvoljena, poljoprivrednici su imali priliku da vide kojim su to strankama, odbornicima i odbornicama bitniji poeni kod nadležnih državnih i stranačkih funkcionera nego interesi subotičkih i vojvođanskih poljoprivrednika. Videli su stranke i pojedince kojima je većina bila upitna iz sednice u sednicu i koji nisu u stanju puno toga da zajedno odluče i učine, ali su juče bili dovoljno  složni  da odbiju subotičke poljoprivrednike, svoje sugrađane koji imaju pravo da u svojoj gradskoj skupštini iznеsu svoj problem.

LSV se od osnivanja do danas maksimalno bori za zaštitu domaćih poljoprivrednika i poljoprivrede, kao jednog od najvažnijih stubova kako ekonomskog tako i socijalnog razvoja Vojvodine, a Gradski odbor LSV Subotica i danas poručuje da podržava svaku inicijativu da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji grubo zanemaruje interese poljoprivrednika i između ostalog predviđa da se Ministarstvo poljoprivrede 30 odsto državnog zemljišta u svakoj lokalnoj samoupravi može izdati pravnom licu, jednom zakupcu i to na 30 godina.

I juče i danas i ubuduće ćemo podržavati vojvođanske poljoprivrednike u borbi za to da sami obrađuju svoju zemlju, umesto da to rade strani zakupci i domaći tajkuni.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)

povezane teme

8
Veteran Odgovori
Ligaši lažete!Kad ste se toliko borili za poljoprivrednike i Vojvodinu,otkud hr tajkunima na desetine hiljada hektara vojvođanske zemlje,ili pak njih smatrate domaćim?U vlasti ste od peto oktobarskog puča,sve što ste mogli prodati,prodali ste,što niste prodali,uništili ste!Poklonili ste 3šećerane,sa punim skladištima gotove robe,vrede na milione maraka u to vreme,vi ste jedino za (kako je rekao vaš lider)kandelabre!
Pravdoljub .. Odgovori
DI SU NAŠI NOVCI !???? Pita Nenad iznenađeni i namrgođeni. U njegovom džepu i u džepu starleta kojima je okružen. Nije narod blesav da se nevidi da je Nenad poslao Acu Odžića da ruši ustavni poredak republike Srbije. Onaj ide protestnim marševima,uzimajući u članstvo isključivo samo jednu naciju dok ovaj pouzimo lokalne tajkune da idu rušiti BG sa traktorima. Otrcana politička fora da Beograd uzima sav novac,uzimaju tu svi od Subotičke i Novosadske vlasti do Beograda svi. Hvala Vam na trudu,ali nemojte se više truditi NIJEDNI.
Veteran Odgovori
@Pravdoljubiv
U centar gospodine!Bravo za komentar,sa tim avetima prošlosti,a i sadašnjosti, ovo je jedini jezik,koji oni razumeju!Možeš misliti,kao da smo svi retardi i debili,pa se nesećamo njihove pljačkaške vladavine,te nam pokušavaju prodavati finoću,e,neće moći ove noći! Ako vas ne procesuiraju,sadašnji na vlasti,kako su obećali,platiće kaznu pred narodom,tj otići će sa vlasti zbog vas!
LOPINGER Odgovori
Ko slusa ove iz LSVa vise? Dok vas vodi Canak - nemate pravo glasa!
[*...*]
Samo se vi lepo manite Vojvodine i lepo pametujte tamo nekome drugome. A taj Canak se ko zna koliko navatao i nagrabio, tako kad sve to lepo vrati i polozi racune, e onda mozemo divanit a do tadak se lipo izvolite zacepit!
Gandalf sivi Odgovori
Jes, dok su hrvatski tajkuni kupovali zemlju nije vam smetalo, dok ste vi muzli Vojvodinu ni to vam nije smetalo! S druge strane, cela politika LSV-a se svodi na "drzi te lopova", a lopovi ste vi.
Oko sokolovo Odgovori
Opštepoznato je da su stranačke priče i aktivnosti u poziciji i opoziciji različite! Nemaju ni *uda na znanja da brane obećano.
mohamed Odgovori
Phahahh e bas mi je drago sto ih nisu podrzali. Neka vam. Dok su rvati kupovali zemlju bilo vamje fino a sad kad milijarderi arapski onda ne valja. E neka vam je utero sto se kaze...
Da sledeci se put naucite paneti.
Sve puteve zauzeli poljoprivrednici nismo mogli obavljati svoje duznosti zbog njiove bahatosti i nekulture
niko Odgovori
pastor balint je pokusao da urazumi vladu i da se odredi minimum subvencija za poljoprivrednike i to je pohvalno .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.