Komentara: 8
Pregleda: 3458

LSV: Sramotna odluka vladajuće većine da ne podrži poljoprivrednike

11.12.2015. u 13:52h
Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Saopštenje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine prenosimo u celosti.
LSV: Sramotna odluka vladajuće većine da ne podrži poljoprivrednike

Sramotna je jučerašnja odluka vladajuće većine u Skupštini grada da odbaci zahtev Udruženja poljoprivrednika Subotice da se razgovara o svim manama i šteti koja će im biti naneta ako Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen u obliku na kojem insistira Ministarstvo poljoprivrede.

Iako lokalna samouprava nema mogućnosti da direktno utiče na ovaj krajnje neprihvatljiv predlog zakona, Skupština Grada Subotice morala je da otvori vrata za svoje poljoprivrednike i omogući im da kažu šta ih tišti, ali i vide i čuju kako o njihovim interesima razmišljaju odbornici, odnosno političke stranke na vlasti u odnosu na one u opoziciji.

Iako takva dopuna dnevnog reda juče nije dozvoljena, poljoprivrednici su imali priliku da vide kojim su to strankama, odbornicima i odbornicama bitniji poeni kod nadležnih državnih i stranačkih funkcionera nego interesi subotičkih i vojvođanskih poljoprivrednika. Videli su stranke i pojedince kojima je većina bila upitna iz sednice u sednicu i koji nisu u stanju puno toga da zajedno odluče i učine, ali su juče bili dovoljno  složni  da odbiju subotičke poljoprivrednike, svoje sugrađane koji imaju pravo da u svojoj gradskoj skupštini iznеsu svoj problem.

LSV se od osnivanja do danas maksimalno bori za zaštitu domaćih poljoprivrednika i poljoprivrede, kao jednog od najvažnijih stubova kako ekonomskog tako i socijalnog razvoja Vojvodine, a Gradski odbor LSV Subotica i danas poručuje da podržava svaku inicijativu da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji grubo zanemaruje interese poljoprivrednika i između ostalog predviđa da se Ministarstvo poljoprivrede 30 odsto državnog zemljišta u svakoj lokalnoj samoupravi može izdati pravnom licu, jednom zakupcu i to na 30 godina.

I juče i danas i ubuduće ćemo podržavati vojvođanske poljoprivrednike u borbi za to da sami obrađuju svoju zemlju, umesto da to rade strani zakupci i domaći tajkuni.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3458
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

skupština subotice

poljoprivrednici

poljoprivredno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.