• Pregleda: 2454

LSV: Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizovao LSV.
LSV: Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji je potrebno privlačenje stranog kapitala, ali to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda. Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu, izjavio je Dragan Andrić, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

- Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune. Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima. Ovako ćemo subvencionisati našu privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisati izvoz i smanjiti trgovinski deficit, navedeno je na konferenciji za novinare.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Dusan Odgovori
Za Vasu informaciju poljoprivredna gazdinstva se subvencionisu u Srbiji vec vise od 10 godina, za samo obradjivanje odredjene povrsine zemljista, za grla stoke, po projektima i pojedinih godina za kosnice, navodnjavanje itd.
Niste znali?
E to pokazuje koliko ste upuceni u problematiku.
Oko sokolovo Odgovori
Bili ste u vlasti od 2000. do 2012. godine. Zašto po tom pitanju niste NIŠTA preduzeli? I sada očekujete da vam poverujemo da ćete preko noći promeniti ideologiju?
Doktorant Odgovori
Lepo je što mislite o nama.Još bi bolje bilo kada bi mislili na pravi način i sa pravim kadrovima.Ovako vam više ništa ne verujem.
safet Odgovori
slusaj ove molim te.
bili su 12 godina na vlasti i nista nisu uradili ama bas nista i sad se oni javljaju nesto. da je pravde pa da ne dobijete ni 100 glasova pa da se izgubite iz nasih zivota zauvek i da vam ne citamo ovakva obavestenja.
Siksitini Odgovori
Jos je lepse kada vidim koliko lepih i zdravih ljudi imate u stranci.buahahaha.Sve ste rasterali svojim ponasanjem.[*...*]
seselj forever Odgovori
Tako je..sve pare iz budzeta vratiti kroz subvencije domacim preduzetnicima i poljoprivrednicima..to je jedini nacin za boljitak..od socijale i rada po firmama (pogotovo domacim) ..nece se niko leba najesti..obrazovanje saseci na minimum..posto je potpuno nepotrebno...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.