Komentara: 6
Pregleda: 2938

LSV: Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

30.03.2016. u 17:59h
Izvor: Subotica.com
Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizovao LSV.
LSV: Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji je potrebno privlačenje stranog kapitala, ali to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda. Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu, izjavio je Dragan Andrić, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

- Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune. Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima. Ovako ćemo subvencionisati našu privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisati izvoz i smanjiti trgovinski deficit, navedeno je na konferenciji za novinare.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2938
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.