Komentara: 34
Pregleda: 15358
Foto

Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u Mikićevu

12.01.2021. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u Mikićevu

Dok je Marko Anišić, čija se porodica dve decenije bavi ovčarstvom na svom salašu u Mikićevu, pravio pasoše za mlade ovce, u stado je upao pas, lovački teriijer, i napravio haos – zaklao je sedam ovaca a više od  20 stravično izujedao.

- Juče nismo bili kod kuće od 13 do 15 časova, jer smo išli u grad da napravimo  pasoše za šilježice koje su prodate. Kada smo se vratili zatekli smo ovce na gomili, sve u krvi – priča nam domaćin. – Imamo 350 ovaca, a on je ušao  u sredinu gde je bilo njih 65. Ovih sedam smo odmah zatekli mrtve, a sada se pokazuju strašne povrede, nekima otiče vilica, vimena su pokidana... Narednih dana će se videti šta je. Neke su dobile početak trovanja, neke će možda preživeti a neke na sledećem jagnjenju neće imati ni kapi mleka, jer je svaku je za vime grizao jer je to mali pas i nije mogao da dohvati.

Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u Mikićevu

Da šteta za mladog ovčara bude još veća 15 ovaca koje je pas povredio trebalo je danas da odnese kupac.

Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u Mikićevu

Kako u prvi mah nisu znali šta se dogodilo, Anišići su odmah pozvali policiju, koja je ustanovila da su u pitanju ugrizi psa. Dok je policija vršila uviđaj, mali lisičar se sakrio u slamu u jaslama i čekao da odu.

- Slučajno sam ga video i uhvatio. Došli su iz gradskog azila da očitaju čip, ali kako nije čipovan odmah su ga odveli. Izašli su veterinar i komunalna policija, a čekamo i veterinarskog inspektora – dodaje Anišić. – Materijalna šteta je oko pet hiljada evra, ali je duševna nesaglediva. Ko god ima ovce zna koliko su mile i pitome, a prizor koji smo zatekli je stvarno za plakanje.

Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u MikićevuLovački pas poklao stado ovaca na salašu u MikićevuPsa koji je napravio haos nisu ranije viđali na salašu, ne pripada nikome od komšija.

- To su mali psi, ali živčani. Njima je genetski da kidišu na divljač, a ovce je izgleda tako doživeo.  Ne znam šta da kažem ovo je strašno, ne možemo da dođemo sebi – dodaje majka Marcela.

Lovački pas poklao stado ovaca na salašu u Mikićevu

Lovački pas koji je napao ovce

Izvor: Subotica.com
Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu Reportaža iz Mikićeva o stradanju većeg  broja ovaca u seoskom domaćinstvu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 15358
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.