Komentara: 7
Pregleda: 5055

Loše postavljena signalizacija i putevi, glavni uzročnici saobraćajki

09.01.2012. u 16:04h
Izvor: RTV Yueco
Loše postavljena signalizacija i putevi, glavni uzročnici saobraćajki

Crne tačke u okolini Subotice su na autoputu Horgoš-Subotica i kod petlje Bačka Topola. U proteklih par godina česte su bile saobraćajne nesreće na 45. kilometaru koji se nalazi na četiri kilometra od petlje Bačka Topola prema Subotici, kao i na deonici Čantavir do petlje Bačka Topola. Od Horgoša do Novog Sada najkritičnija crna tačka je deonica autoputa E-75 od Horgoša prema Subotici. Razlog za česte saobraćajne nesreće na putevima u Subotici i oko nje je loša signalizacija, kažu u Zavodu za urbanizam.

Deo autoputa kod Bačke Topole svake godine odnese po nekoliko života. Saobraćajne nesreće su učestale sa teškim posledicama. U saobraćajnoj policiji kažu da je razlog nesreća što su putevi loši i saobraćajnice neobezbeđene. Međutim, pojedini taksisti smatraju da je veći problem što u samom gradu ima po nekoliko kritičnih saobraćajnica.

Putevi u Subotici i njenoj okolini nisu dovoljno obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom. Čim se ukrade znak ili ispiše grafit na njega bezbednost puteva je ugrožena. U gradu ima mnogo sitnih saobraćajnih propusta, zbog kojih su životi učesnika u saobraćaju ugroženi.

U saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju putnici automobila, potom motociklisti i pešaci. Više strada muškaraca, a procenjuje se da u saobraćajnim udesima na putevima godišnje 1,3 miliona ljudi izgubi živote, a više miliona bude povređeno. Svake godine 20-50 miliona učesnika u saobraćaju pretrpi povrede koje predstavljaju značajan uzrok invalidnosti u svetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5055
Povezane teme

saobraćaj Subotica

saobraćajni znakovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.