• Pregleda: 4531

Loše postavljena signalizacija i putevi, glavni uzročnici saobraćajki

Loše postavljena signalizacija i putevi, glavni uzročnici saobraćajki

Crne tačke u okolini Subotice su na autoputu Horgoš-Subotica i kod petlje Bačka Topola. U proteklih par godina česte su bile saobraćajne nesreće na 45. kilometaru koji se nalazi na četiri kilometra od petlje Bačka Topola prema Subotici, kao i na deonici Čantavir do petlje Bačka Topola. Od Horgoša do Novog Sada najkritičnija crna tačka je deonica autoputa E-75 od Horgoša prema Subotici. Razlog za česte saobraćajne nesreće na putevima u Subotici i oko nje je loša signalizacija, kažu u Zavodu za urbanizam.

Deo autoputa kod Bačke Topole svake godine odnese po nekoliko života. Saobraćajne nesreće su učestale sa teškim posledicama. U saobraćajnoj policiji kažu da je razlog nesreća što su putevi loši i saobraćajnice neobezbeđene. Međutim, pojedini taksisti smatraju da je veći problem što u samom gradu ima po nekoliko kritičnih saobraćajnica.

Putevi u Subotici i njenoj okolini nisu dovoljno obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom. Čim se ukrade znak ili ispiše grafit na njega bezbednost puteva je ugrožena. U gradu ima mnogo sitnih saobraćajnih propusta, zbog kojih su životi učesnika u saobraćaju ugroženi.

U saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju putnici automobila, potom motociklisti i pešaci. Više strada muškaraca, a procenjuje se da u saobraćajnim udesima na putevima godišnje 1,3 miliona ljudi izgubi živote, a više miliona bude povređeno. Svake godine 20-50 miliona učesnika u saobraćaju pretrpi povrede koje predstavljaju značajan uzrok invalidnosti u svetu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
saobracajac Odgovori
Neka se oglasi Antelj!!!
sabadkiensis Odgovori
Ruski rulet igra svako ko krene iz kuće, peške, na 2 ili 4 točka. Samo pitanje jeli toga svesan! Zato, najsigurniji da se od tačke A dođe do tačke B su guseničari sa cevkom od 120 mm, poznatiji kao tenkovi. Mada bi neki rekli da je to rat, zar žrtve ovog "normalnog" saobraćaja nisu kao ratne žrtve.
ANTITELJ Odgovori
AJDE ANTELJ , TI SI STRUČAN ZA OVA PITANJA. ILI NISI?
tikko Odgovori
Antelj se sad usavrsava na mesto pozicije direktora hotela Prezident na Palicu,ako ne verujete proverite.
ANTITELJ Odgovori
@tikko
sve dok ne dođe neki Šarić...
Pera Petrovic Odgovori
Ovo je srbija... ;)
X-ma Odgovori
" U gradu ima mnogo sitnih saobracajnih propusta,zbog kojih su zivoti učesnika u saobraćaju ugroženi."
Krupni propusti su oni koji dovode do stvaranja crnih rupa ??!
Ovakva bagatelizacija nije samo glupost-ima posledice izražene ljudskim životima.
Da ne patetisem, Subotici je potreban STRUČNI TIM za rešavanje problema u saobraćaju.
DUG JE PUT U JEVROPU !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.