Komentara: 46
Pregleda: 69422
Video
Foto

Lokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasaca

25.01.2022. u 16:02h > 26.01.2022. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
U marketu "Svetofor" u naselju "Novo selo" oko 14.30 izbio je veliki požar, koji je zahvatio veći deo objekta površine oko 2.500 kvadratnih metara, a koji je velikom požrtvovanošću vatrogasaca lokalizovan skoro tri časa kasnije. Na terenu je bilo angažovano 19 vatrogasnih vozila. Svi radnici su evakuisani, nema povređenih ni među vatrogascima.
Lokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasaca

Požar je lokalizovan oko 17:15 časova, u gašenju je učestvovalo 19 vatrogasnih vozila, pored vatrogasne čete iz Subotice pomagale su kolege iz dobrovoljnih društava iz prigradskih naselja i jedno vozilo iz Sombora - ukupno 40 vatrogasaca.

Kako saznajemo, vatrogasci će ostati preko noći da dežuraju u slučaju da se desi do reaktivacije požara, kako bi odmah reagovali. Krovna konstrukcija krova je značajno oštećena i preti da se uruši, tako da će se za raščišćavanje pričekati jutro.

Lokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasacaPo prvim informacijama, požar su prouzrokovale instalacije i buknuo je najpre na krovu, a potom se vrlo brzo proširio na druge delove objekta. Kako su nam potvrdili u subotičkoj policiji, povređenih na sreću nema, svi radnici i kupci su uspešno evakuisani.

- Čuli smo protivpožarni alarm i rečeno nam je da brzo svi izađemo napolje. Ništa nismo videli, svi smo bili u poslu. Nemamo pojma na koji način je požar izbio, ali bitno je da smo svi na vreme izašli. Tek kada smo bili napolju i videli užasni crni dim postali smo svesni ozbiljnosti situacije – nevoljno pričaju zaposleni. – Stvari su nam još unutra. Šta će biti sa njima, sa našim poslovima? Svi smo potrešeni zbog ovoga.

Lokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasaca

Čim su primetili požar, objekat su napustili i radnici u susednoj fabrici „Mini Pani“.

- Srećom, zaposleni u pogonu su posao završili u 14 časova, ostali smo samo mi koji smo u kancelarijama i brzo smo izašli. Kada vidimo kolike su razmere ovog požara najvažnije je da nema ljudskih žrtava, ipak je u sred dana, kada ovaj kraj vrvi od ljudi – kaže zaposlena u „Mini Pani“.

Gašenje požara još uvek traje, a gust crni dim iz marketa u Hipodromskoj ulici u Malom Bajmoku, vidi se iz svih delova grada.

Lokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasacaLokalizovan požar u marketu „Svetofor“, u gašenju učestvovalo 40 vatrogasacaPodsetimo, ruski trgovinski lanac otvorio je maloprodajni objekat u našem gradu krajem februara prošle godine.

VIDEO ZAPIS SA LICA MESTA

Izvor: Subotica.com
Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor" Požar u megamarketu "Svetofor"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 69422
Povezane teme

požar

vatrogasci

gašenje požara

svetofor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.