Komentara: 25
Pregleda: 7308
Foto

Ljutovo u subotu domaćin "Pogačijade 2022"

29.09.2022. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 1. oktobra, Ljutovo će po drugi put biti domaćin "Pogačijade" koja ima za cilj promociju ovog kolača, kao i tradicionalnih i autentičnih rukotvorina koje izrađuju meštani sela.
Ljutovo u subotu domaćin "Pogačijade 2022"

Više od 70 vrednih domaćica i jedan domaćin takmičiće se u pripremi štrudle - tradicionalnog specijaliteta koji obožavaju i mladi i stari. Ove godine, u takmičarskom programu, biće to pogače sa višnjama, makom i kakaom.

Ove godine takmičiće se 74 domaćice i jedan domaćin. To su pretežno meštani našeg sela, ali imamo i nekoliko gošći sa strane. Na drugoj "Pogačijadi" pripremaće se štrudle od maka, višanja i neskvika. Grad nam je izašao u susret i, putem projekta, nam dodelio određena sredstva koja su nam pomogla da organizujemo ovu manifestaciju - objašnjava Neca Ninčić, predsednik Saveta MZ "Ljutovo". 

Po rečima Nevene Veinović, člana Organizacionog odbora "Pogačijade", popularnost prve manifestacije, koja je izazvala neočekivano interesovanje, obavezala je organizatore da narednu "poslože" na još višem nivou. Kao osnovni ciljevi ostali su promocija samog kolača, ali i rukotvorina i domaćih proizvoda meštana Ljutova.

Ljutovo u subotu domaćin "Pogačijade 2022"- Posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program, nastup učenika OŠ "Matija Gubec", izlagači će predstaviti izuzetnu ponudu hrane i pića domaće radinosti. Festival ove godine ima i humanitarnu notu, te ćemo u saradnji sa neformalnim udruženjem "Naše malo je nekome sve" postaviti kutije za donacije našim sugrađanima Leoni, Leu i Melindi - objašnjava Veinović.

Pripremljene specijalitete ocenjivaće tročlani žiri sačinjen od pekara i poslastičara, a biće nagrađena tri najuspešnija takmičara u svim kategorijama. 

Organizatori su uvereni da ove godine niko neće biti uskraćen za svoju porciju pogače, odnosno da će svi biti u prilici da uživaju u slasnim specijalitetima u raznim ukusima.

Druga "Pogačijada" biće održana u centru Ljutova, kod Doma kulture. Početak manifestacije zakazan je za 12 časova, dok će u 14 časova biti priređen svečani program, a od 15,30 proglašenje pobednika, nakon kojeg sledi muzički program - tamburaši.

Izvor: Subotica.com
Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu Najava "Pogačijade 2022" u Ljutovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 7308

Povezano dešavanje

Povezane teme

pogačijada ljutovo

nevena veinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.