Komentara: 4
Pregleda: 2415

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

02.01.2019. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaški klub "Spartak" u petak je u Subotici igrao svoj prvenstveni meč protiv Jedinstva, nažalost i izgubio ga posle pet teških setova, ali osmesi ipak nisu izostali jer se veliki broj ljubitelja odbojke odazvao da bodri ekipu i priključi se akciji kluba u kojoj su se sakupljali slatki paketići za decu Kolevke.
Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

Mesec decembar tradicionalno je ispunjen humanitarnim dešavanjima, uglavnom usmeren prema deci i onima slabijeg socijalnog stanja, kako bi im se novogodišnji praznici učinili srećnijim i makar privremeno bezbrižnijim.

Jednu od akcija pokrenuo je i Odbojkaški klub "Spartak" koji je pozvao sve ljubitelje odbojke koji budu bili u mogućnosti da prate prvenstveni meč, da donesu i mlao slatkiša, grickalica i drugih dečjih radosti kako bi se prikupilo za "slatke novogodišnje paketiće" koji su narednog dana i uručeni štićenicima Kolevke.

Iako su veče pre imali težak, iscrpljujući prvenstveni meč, odbojkaši Spartaka nisu izneverili decu Kolevke. Igrači, prevođeni strategom i predsednikom kluba, su u subotu, 29. decembra, darivali mališane i zauzvrat dobili osmehe i nemerljivu zahvalnost.

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

- Danas prepodne smo imali dve donacije, Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" i gospođe Mile Badavi, odnosno "Kristal slane sobe" - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma "Kolevka" - Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima dobre volje koji su posebno pred kraj godine pomagali rad ove ustanove. Pomagali su nam državni organi, javna preduzeća, privatnih kompanija, sportskih društava, humanitarnih organizacija, pojedinaca i želeo bih da se zahvalim svima njima, u svoje ime, u ime zaposlenih, a najviše u ime korisnika našeg Doma.

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

Dobri rezultati u Superligi i nadasve borbenost koju iz kola u kolo prikazuju, odbojkaši Spartaka jedan su od kolektiva koji na svojim mečevima okuplja veliki broj publike, a upravo ona je u poslednjim danima 2018. godine bila u prilici da svojim "slatkim" donacijama bude deo akcije kluba za osmehe dece Kolevke.

- Ne mogu da opišem zadovoljstvo i sreću što smo bili u prilici da objedinimo klub i ljubitelje odbojke koji nas verno prate i da tu veliku energiju usmerimo prema deci Kolevke. Moram da kažem da smo svi bili dirnuti slatkim proizvodima koji su praktično svi doneli. Obično na kraju godine održimo koktel, ali ove godine smo želeli da pomognemo deci Kolevke, zaista od srca. - istakao je Duško Guslov, predsednik MOK "Spartak"

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

Strateg "golubova", Igor Žakić, smatra da je višestruka korist ove humanitarne akcije. Kroz ovaj humani gest i druženje sa ovom decom, kako kaže, i sami igrači stiču osećaj koliko to mališanima zaista znači, kao i svima onima koji se brinu za njih.

- Izuzetno mi je drago da se naša publika u velikom broju odazvala ovoj akciji i posebno nam je drago što smo u prilici da ovi momci vide koliko oni svojim dobrim igrama i pažnjom zasluženom kroz dobre rezultate mogu da pomognu u realizaciji jedne ovakve humanitarne priče - kaže Žakić - Bili smo posebno motivisani da se zahvalimo publici na podršci, borili smo se ali nažalost nismo uspeli da pobedimo. Ipak, mislim da je epilog ove akcije najveća pobeda za nas.

Ova akcija je imala humanitarni čin, međutim, mladi momci, sportisti, borci na terenu, bili su u prilici da iskuse još jednu životnu lekciju, vide radost u dečijim očima i osete nemerljivu zahvalnost ovih malih boraca kojima su slatke donacije i poseta njihovom životnom okruženju značila mnogo.

Direktor ustanove upoznao ih je sa kakvim se sve izazovima suočavaju svakodnevno i još jednom podvukao da značajnu pomoć u radu ostvaruju kroz ovakve akcije i ljude dobrog srca.

Ljubitelji odbojke sakupili slatke paketiće za decu Kolevke

Izvor: Subotica.com
Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma Poseta odbojkaša Spartaka povodom humanitarne akcije za štićenike doma
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2415
Povezane teme

duško guslov

odbojka

odbojkaški klub spartak

igor žakić

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.