Komentara: 0
Pregleda: 3746

Ljubiša Samardžić gostovao u bioskopu "Aleksandar Lifka"

09.10.2014. u 15:27h
Izvor: RTV City
Jučerašnje popodne i veče, doajen glume na ovim prostorima, vremešni ali vitalni Ljubiša Samardžić, poklonio je Subotici.
Ljubiša Samardžić gostovao u bioskopu "Aleksandar Lifka"

Ove godine je napunio 55. godina umetničkog rada i čije ime je odavno upisano zlatnim slovima na stranicama evropske kinematografije.

Kroz gotovo trideset godina glumio je glavne i veće sporedne uloge u više od sedamdeset filmova različitih žanrova. Svoje nagrade, diplome i priznanja poklonio je Jugoslovenskoj kinoteci februara ove godine. Legat sadrži, između ostalog, pored šest Zlatnih arena u Puli, preko „Kopa Volpa“, velike nagrade u Veneciji za film „Jutro“ Puriše Đorđevića, i veliki broj drugih filmskih, rediteljskih i producentskih nagrada.

Ostavljajući svoje zaveštanje Kinoteci, odnosno srpskoj kinematografiji, Ljubiša Samardžić je prvi u nizu velikana srpske filmske istorije čiji će se legati čuvati u Jugoslovenskoj kinoteci. Na svečanosti u Kinoteci, Ljubiša je i prozvao sledeću heroinu naše kinematografije, za legat: Milenu Dravić.

Izvor: RTV City
Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem Razgovor sa Ljubišom Samardžićem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3746
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.