Komentara: 1
Pregleda: 2322
Foto

Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"

04.10.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Od početka godine korisnici usluga Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno", u okviru radne terapije, proizvode sapune i ukrasne sveće namenjene za prodaju.
Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"

Sapuni božanstvenog mirisa, najrazličitijih oblika i boja, kao i dekorativne sveće koje oplemenjuju svaki prostor odnedavno se mogu pazariti na vašarima u okviru gradskih manifestacija, kao i u prostorijama Udruženja "ZaJedno" (Đure Đakovića 1). Proizvode ih vešte ruke korisnika, a svaki sapun i svaka sveća odišu toplinom i ljubavlju.

Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"- Ja sam u ovom udruženju srce ostavila. Nedavno smo počeli da proizvodimo sveće i sapun. Veoma je zanimljivo, volim da dolazim, da se družim i da sopstvenim rukama napravim neki proizvod koji je potreban ljudima. Moj zadatak je da ulivam masu u kalupe - objašnjava Ivana Horvat - Seckam glicerin koji je neohodan za proizvodnju sapuna, topimo ga i dodajemo boju i miris. Nije to težak niti zahtevan posao, već vrlo kreativan i zabavan - nadovezuje se Kristina Frejak.

Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"Izrada sapuna i sveća nova je programska aktivnost Udruženja "ZaJedno" koja se realizuje u okviru radnog centra za odrasle i omladince sa psihofizičkim smetnjama. 

- Krenuli smo početkom godine i to od nule, a prihod od prodaje na vašarima uložili smo za kupovinu dodatnog materijala. Kada smo počeli imali smo svega dva kalupa, a sada ih imamo oko dvadeset. Radimo i po porudžbini i do sada smo sarađivali sa pojedinim ustanovama i privrednicima - počinje priču defektolog Nina Stojanović, saradnjik Udruženja "ZaJedno" - Radni centar nije osmišljen kako bi osobe sa invaliditetom zarađivale neki novac, već je to rehabilitacionog karaktera i jedna od najvažnijih stvari jeste socijalizacija, kao i onaj osećaj gotovog proizvoda. Kada oni vide da su napravili nešto što lepo izgleda i što ljudi imaju potrebu da kupe, onda se javlja osećaj koji pozitivno utiče na njih i koji nema cenu.

Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"Oko 15 mladih iz ovog udruženja sveće i sapune proizvodi u prostoru koji nije predviđen za takve aktivnosti. Zato im je potrebna pomoć kako bi se kuća koju su dobili na korišćenje adaptirala i prilagodila za potrebe radnog centra.

- Naša igraonica "Abrakadabra" prilagođena je za decu, tako da omladinci i odrasli članovi  koriste prostorije koje su namenjene za edukativne programe, ali ni one nisu adekvatne za proizvodnju sveća i sapuna - objašnjava Stojanović - U saradnji sa "Kolevkom" dobili smo jednu kuću koju želimo da renoviramo i sredimo kako bi se naši omladinci i odrasli članovi prebacili tamo. Za taj poduhvat nam je potrebna pomoć i u narednom periodu ćemo organizovati humanitarne koncerte, a i prihod od prodaje sveća i sapuna ćemo usmeriti ka postizanju našeg cilja. 

Ljubav - osnovni sastojak sapuna i sveća koje proizvode članovi Udruženja "ZaJedno"

Izvor: Subotica.com
Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno" Pravljenje sveća - Udruženje "ZaJedno"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2322
Povezane teme

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.