Komentara: 21
Pregleda: 7827
Foto

Litijumske baterije iz Subotice predstavljaće Vojvodinu u Dubaiju

01.11.2021. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "ElevenEs”, razvojni industrijski projekat multinacionalne kompanije "Al Pack Group" , koja ulazi u projekat proizvodnje LFP baterija za vozila, biće jedan od predstavnika Vojvodine na Sajmu u Dubaiju.
Litijumske baterije iz Subotice predstavljaće Vojvodinu u Dubaiju

Projekat koji će zaposliti dve hiljade ljudi dobio je podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

- Ovaj projekat karakteriše sledeći vek, a ono što je cilj Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije jeste da pomogne porodične kompanije, a ova je izuzetno uspešna i sa međunarodnim ugledom – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. -  Jedan od razloga posete je da vidimo na koji način možemo da pružimo podršku ovom višegodišnjem projektu, a drugi je što pravimo ono što će Vojvodinu da predstavlja na srpskom paviljonu na Svetskoj izložbi u Dubaiju, a ideja je da “Al Pak” sa ovim projektom bude deo delegacije AP Vojvodine i da putem video formata predstavi ovaj projekat. Cilj nam je da investitore i ceo svet upoznamo sa ovim veoma značajnim projektom.

Litijumske baterije iz Subotice predstavljaće Vojvodinu u DubaijuPosle dve godine istraživanja i razvoja LFP litijum-jonskih baterija, "ElevenEs" je u junu ove godine otvorio savremeni razvojno-istraživački centar u Subotici, pri sedištu matične kompanije, u kom je angažovan međunarodni tim inženjera i naučnika.

- Ovaj projekat je jako dinamičan i brzo raste, očekujemo velike promene i imaćemo nekoliko njegovih faza. Prva faza, odnosno početak izgradnje fabrike predviđen je krajem iduće godine, potom imamo dve velike faze gde očekujemo da izgradimo pogon na oko 60 hektara, investicija je oko milijardu evra, a proizvodićemo baterije delom za automobilsku industriju, delom za viljuškare, autobuse i kamione i delom takozvane “stacionarne sisteme” koji će pomoći vetro parkovima i solarnim elektranama u stabilizaciji njihove energije I skladištenju – objašnjava Nemanja Mikać, osnivač i izvršni direktor "ElevenEs"-a. – Očekujemo vrlo dinamičan put, evropsku integraciju i prodaju, kupce iz EU i drugih zemalja koji će podržati ovaj projekat svojim ugovorima o snabdevanju.

Litijumske baterije iz Subotice predstavljaće Vojvodinu u DubaijuFabrika će se graditi na teritoriji bivšeg “29. novembra”, a razmišlja se i o proširenju, kako bi bili blizu dobavljačima i kupcima iz Evropske unije.

Izvor: Subotica.com
Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack" Poseta pokrajinskog sekretara Ivaniševića kompaniji "Al Pack"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7827

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.