Komentara: 35
Pregleda: 7663

Lista "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" predala kandidaturu za lokalne izbore

31.05.2020. u 20:54h > 03.06.2020. u 21:37h
Izvor: Subotica.com
Koalicija "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice", koju čine Mađarski pokret, Pokret "Metla 2020" i Pokret za građansku Suboticu, predala je večeras izbornu listu za izbore za lokalni parlament, zakazane za 21. jun.
Lista "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" predala kandidaturu za lokalne izbore

Po rečima Jenea Maglaija, predsednika Pokreta građanske Subotice, u pitanju je građanska lista, sastavljena od članova svih nacionalnosti koje žive u Subotici, a koju je podržalo oko 1.200 građana.

- Jedna smo od retkih lista koja ja samostalo sakupljala potpise, nismo kupovali potpise i nismo prisiljavali ljude da nas podrže. Imamo program i smatramo da ćemo biti jedina ozbiljna opoziciona lista u Subotici - rekao je Maglai - Smatramo da je došlo vreme da se u Subotici stvari menjaju, da SNS i SVM zaslužuju crveni karton za ove četiri godine koje su proveli na vlasti. Moraju se ukinuti kriminal, korupcija, partokratija i nepotizam u našem gradu. Bez toga nema osnovnih pretpostavki da Subotica krene napred.

Lista "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" predala kandidaturu za lokalne izbore

Program liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" ima zahteve kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, a između ostalog navode da penzionerima treba vratiti penzije, sa kamatama, zatim ukinuti naknadu za navodnjavanje, da se uradi ozbiljna decentralizacija države, kao i vraćanje prihoda i nadležnosti lokalnim samoupravama.

Što se tiče Programa na lokalnom nivou Maglai je izdvojio izgradnju "spa medical centra" na Paliću isključivo privatnim kapitalom, da se prva kasarna iskoristi za izgradnju fakultetskog kampusa za tehničke nauke, da se zemljište fabrike "Zorka" da na korišćenje privatnim preduzetnicima pod povoljnim uslovima, kao i da se podstakne privatno preduzetništvo.

Maglai je još jednom ponovio neophodnost da se umesto svih (14) javnih preduzeća oformi jedno centralno, čime bi se, kako smatra, doprinelo racionalizaciji troškova i efikasnosti. Među infrastrukturnim projektima navode potrebu izgradnje nove sportske hale, kao i "ledene" dvorane.

Koalicija "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" predala je listu na kojoj se nalazi 36 kandidata.

Ispred Pokreta "Metla 2020" obratila se Jelica Santrač, profesorica razredne nastave.

Lista "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" predala kandidaturu za lokalne izbore

- Želimo da nastupimo kao prava, čista, iskrena opozicija koja želi da radi u interesu građana. Urušeni su nam ekonomija, kultura i privreda i to je bila inicijalna kapisla koja nas je naterala da se udružimo i sa vrlo sličnim programima ujedinimo i očistimo lokalnu vlast od onoga što su nam uradili u svojim mandatima, pre svega da odgovaraju za ono što su učinili, a zatim i da građanima Subotice pružimo dostojanstvo - objašnjava Jelica Santrač - Ovaj grad je izgubio svu kulturnu, moralnu i etičnu vrednost, a to je nateralo građane Subotice da trpe.

Nosilac liste je Jene Maglai, a u prvih 5 kadidata za odbornika u gradskoj skuštini još su i Jelica Santrač, Miroslav Milojević, Ilona Ćusak i Ferenc Sovenji.

Izvor: Subotica.com
Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice" Predaja izborne liste "Jene Maglai - Pokret građanske Subotice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 7663

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.