Komentara: 1
Pregleda: 1785

"Likovni susret" obeležio 52. rođendan

29.04.2014. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Proteklih godinu dana Moderna galerija „Likovni susret“ intenzivno je radila na razvoju svog pedagoškog programa, te je sinoćnji program obeležavanja 52. rođendana ove ustanove kulture naslovljen „Godina učenja“, predstavio presek rada Galerije od prošlog do ovog rođendana. Posećenost Galerije je povećana za 80% u martu u odnosu na februar ove godine, što pokazuje da postoji potražnja za sadržajima koje Galerija nudi.
"Likovni susret" obeležio 52. rođendan

Svečanosti povodom obeležavanja Dana osnivanja Moderne galerije „Likovni susret“ prisustvovali su predstavnici ustanova sa kojima Galerija sarađuje, pojedinci koji pomažu rad ove ustanove kulture, brojni prijatelji, stručna javnost i redovna publika. Brojnost publike u Galeriji se prati tek od septembra prošle godine, a o tome da postoji potražnja za sadržajima koje „Likovni susret“ nudi govori i činjenica da je broj posetilaca u martu povećan za 80% u odnosu na februar ove godine. Saradnici, stručna javnost i publika Galerije zadovoljni su programom koji „Likovni susret“ nudi.

Na svečanosti povodom obeležavanja rođendana, dodeljene su zahvalnice saradnicima „Likovnog susreta“, a u delu programa je predstavljen rad Galerije u proteklih godinu dana. Od prošlog do ovog rođendana, koju su zaposleni u Galeriji nazvali „Godina učenja“, intenzivno se radilo na razvoju edukativne delatnosti „Likovnog susreta“. Pored izložbi, svake nedelje je organizovan po jedan prateći program čiji je cilj bio da novoj publici približi sadržaje koje galerija savremene umetnosti neguje.

„Likovni susret“ je tokom prošle godine imao 12 izložbi u sopstevnoj produkciji i 7 gostujućih. Galerija je osnovana 1962. godine, a od 1968. godine nalazi se u Palati Rajhl.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1785
Povezane teme

likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.