• Pregleda: 5622

Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uručio je danas u Gerontološkom klubu “Centar 2” licencu za pružanje usluga “Pomoć u kući”.
Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

Gerontološki klub je među pet od 40 gerontocentara koji su dobili licencu za rad, što pokazuje koliko su kriterijumi visoki.

- Ministarstvo ne želi da pravi kompromise sa institucijama jer bi oni bili kompromis sa kvalitetom života korisnika, što ne dolazi u obzir – jasan je Aleksandar Vulin. - Interes države je da omoguće  najstarijima da što duže ostanu u svojim domovima sa porodicama. Da bi to bilo moguće, mora da postoji ovakav vid usluga. Na ovom mestu više od osam stotina korisnika može da zatraži i da dobije pomoć koja im je potrebna i to su stvari koje menjaju kvalitet života na bolje.

Po njegovim rečima, proces licenciranja ustanova u socijalnoj zaštiti treba da bude završen do kraja godine, a resorno ministarstvo je u ovaj obiman posao uložilo oko 1.4 milijarde dinara, što su sigurno najveća sredstva u istoriji socijalne zaštite.

Licenca je u Suboticu stigla u vreme kada se proslavlja 45 godina od osnivanja otvorene zaštite u našem gradu. Služba pomoći i nege u kući Gerontološkog centra deo je otvorene zaštite, koju čini i 10 gerontoloških klubova, u kojima se okuplja do sedam hiljada članova.

- Ponosan sam što smo uspeli da ispunimo sve propisane, izuzetno visoke kriterijume, od kadrovskih do tehničkih kapaciteta, koje zahteva dobijanje licence – ističe Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra. - Najveće zadovoljstvo je kada su naši korisnici zadovoljni. Iako su smanjena sredstva, uspeli smo da, zahvaljujući ulaganjima i donatorima, nastavimo sa visokim nivoom usluga koje pružamo. Imali smo ambiciju da otvaramo još gerontoloških klubova ali trenutno nam to finansijska situacija ne dozvoljava, ali te krajeve gde ih nema organizujemo na drugi način.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Vesko Odgovori
Veliki događaje treba obeleziti, a buducnost nam je u penzionerima, pogotovo ovih iz PUPS-a sto
su se prikljucili naprednim politicarima, za umanjene penzija. Domovi za penzioere i drugih starih
lica su nasa stvarnost i buducnost,kada su nam deca odavno napustila ovaj grad i ne mogu se bri
nuti o svojim starima.
Pedja Odgovori
Kakva ekipa...Medo,Pero,Mr.....
ffilozoff Odgovori
Kako ministar Vulin??? Pa raspustena je skupstina i vlada kad su raspisani izbori!! Znaci on borac za radnike i penzionere uzima veliku platu a trenutno je nezaposlen??? Vulin,veliki LEVAK,potrosi vise novca od bg-su i nazad plus ruckovi,dnevnice...Gerontoloski klub bi bio dzaba da Vulinove troskove dolaska uloze u to!!!!
Bata Odgovori
Koji su ovo likovi,bez imalo stida i srama.
time Odgovori
Vulin i Balažević zajedno na slici?Kojem se više okreće želudac što se moraju slikati zajedno?
Safet Odgovori
Svaka cast za nasu vladu vidi se da rade i posle izbora! Ne osvrcu se na ove opozicione botove koje samo botuju. Hehe razvalio vas vucko sa 50 % a rekli steda ce vucko puknut hahaha. Jos jednom divna vest za nase najstarije.
Albe Odgovori
Zamazi pa razmazi. Da covek ne poveruje da se ovakve stvari desavaju .Obrazi ko djon.
Veteran Odgovori
Što bi ja voleo videti,da recimo u nekim republikama bivše države,direktor bude Srbin i da mu ministar te države,daje licencu za tu ustanovu,jel da bi to bilo lepo?
mile Odgovori
I dokle će više ovaj Vulin da ulaže samo u starce u Subotici?
U njegovom resoru su i deca iz socijalno ugroženih porodica, koja nemaju ni za užinu ni za obuću i odeću i dokle će Džej i izbacivač Medo da prave od Subotice gerontologiju?
Šta je sa decom? I oni su kategorija, ravnopravna sa starcima.
Decu ste zaboravili, naprednjaci i preletači, kao i zdravstvo i obrazovanje.
Potpuno ste ponizili narod, bitno vam je ono gde možete da uzmete, nije vas briga za narod ni najmanje.
Sramota me je koliko VAMA dobro ide a narod glup i dao vam te procente na izborima.
damir Odgovori
safete,znas ti sta...
baki Odgovori
Necete ga jos dugo gledati tu ,sad ce da postane ministar odbrane a ovi nek pasu travu muuuuu
forest gamp Odgovori
Covek ČIGRA u sve se razume . Sad preuzima sektor ministra odbrane. Oce li ove povesti zasobom?
Sad se igramo malo vojske.
Safet Odgovori
@cigra to je zaista nemoguce jer se zna koliko ostali mrze srbe...
@damire mirda brate pa sta ti je zar nisam u pravu? Nikad ne pisem nista sto nije istina...
maslacak Odgovori
nakon daizaca rampe i keramicara niko nista ne moze da nas iznenadi kao ministar odbrane jer odbrane zapravo i nepostoji vec smo se predali .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.