• Pregleda: 3829

Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti

Devetoro stručnih radnika socijalne zaštite Gerontološkog centra Subotica dobilo je licencu što im obezbeđuje da nesmetano rade i pružaju usluge. Na osnovu licenciranih stručnih radnika i Ustanova može da dobije licencu za usluge koje pruža.
Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti

Sistem licenciranja organizacije socijalne zaštite i stručnih radnika ima za cilj unapređenje i standardizovanje kvaliteta u socijalnoj zaštiti u Srbiji. Direktor Gerontolokog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, rekao je da su stručni radnici u socijalnoj zaštiti dobili mesto u sistemu stručnih radnika koje zaslužuju, a da je poznato da je rad u socijalnoj zaštiti veoma težak te misli da je ovo jedna vrsta priznanja.

Sistem licenciranja garantuje stručnost, kredibilitet i pouzdanost svih organizacija i stručnih radnika u socijalnoj zaštiti. Direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Božidar Dakić, objasnio je da je licenciranje stručnih radnika i organizacija nije za sada naročito popularno.„Nema mnogo onih koji su požurili da uđu u proces licenciranja, koji je za sve nas novina i često nepoznanica. Gerontološki centar u Subotici jeste jedan od njih i zato imamo razloga da budemo ponosni i čestitam im na svemu što su uradili“- rekao je Dakić.

Kroz licenciranje se uvodi sistem kvaliteta za organizacije socijalne zaštite i stručne radnike u ovoj oblasti. Direktorka Komore socijalne zaštite, Srbijanka Đorđević, objasnila je o čemu se tu zapravo radi.„Nije da se do sad nismo edukovali, nije da do sada nismo sticali znanja, nego to nismo beležili. Sad je prilika da se sve to dokumentuje i da se javnosti predstavi da mi zaista jesmo stručni radnici i da na stručni način pružamo usluge našim korisnicima“.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, najavio je nastavak licenciranja. „Mi smo pripremili svu potrebnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo do početka juna podneti molbu za licenciranje Gerontološkog centra kao celine ali i Pomoć i negu u kući“- rekao je Ivanišević. Licenca za pružaoca usluge, odnosno stručnog radnika ili ustanovu, traje šest godina i obnavlja se na svakih šest godina. Na taj način vrši se kontrola i nadzor jer ukoliko nisu ispunjeni neophodni uslovi, može se ostati bez licence.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

7
pedja Odgovori
nema Mede nigde.....
ana Odgovori
Nema Mede ali ima magacionera...
ffilozoff Odgovori
STA je DR. Mr. doruckovao. A i sta je za veceru(BOSS recepti)????
:) Odgovori
@ana

Nije mi jasan vas komentar,mislim nije mi jasna potreba za nazivanjem Ivanisevica magacionerom ?!
Zar je sramota raditi kao i magacioner dok studiras ili kad tek zavrsis studije( posto nisam sigurna u kojem od ova dva perioda je on radio taj posao). Covjek je zavrsio redovno fakultet ,kroz rad pokazao uspjesnost i kreativnost,u medjuvremenu postao i dr ,pa zar nije normalno i za pohvalu sto se izborio za mjesto na kojem je sada. Sa razlogom i pravom moze reci ds je uspjesan direktor. Poznajem neke njegove radnike koji ga hvale kao direktora,a ruku na srce Gerontoloski je podigao na jedan veci nivo.
ana Odgovori
@:) Koju radno mesto drzis u gerentoloskom? Tvoj sefic vec dugo se nudi sns, samo da sacuva fotelju-voli jako, pa ako je toliko kvalitetan kadar sta cemu stranka iza ledja, neka ga rad sacuva na tom mestu! Koliko znam politika demokrata sa politikom sns se totalno razlikuje mada magacioneru to nije bitno. Hoces objasniti gde je agacioner zavrsio fakultet a narocito doktorat :), treba da znas da se u boss-u to radi na drugaciji nacin. odmori nas gluposti...
:) Odgovori
@ana
Niti radi u Gerontoloskom,niti imam koga tamo.
Mislim da ste vi prilicno zla osoba jer pricate o covjeku a ni ne poznajete ga. Covek je kao mladic dosao u Suboticu,upisao redovno fakultet kao i svi ostali i zavrsio ga,a sasvim je nebitno sta je radio dok je studirao . Kada je zavrsio fakultet sa tom diplomom je mogao bez problema da postane direktor a pogotovo sto se tamo dokazao kao sposoban i kreativan mladi covjek. E sad ako je posle dobio zvanje dr na nekom privatnom fakultetu sta je lose u tome?!
A ako se pladi za svoje radno mesto cini to sa razlogom. Ovi iz sns samo su u kampanji pricali da hoce sposobne ljude i da nece smenjivati uspesne,a ono sto rade i realnost je nesto skroz drugo. Procitajte pesmicu " Patak i zabe" J.J. Zmaja ciji poslednji stihovi me uvek asociraju na sadasnju vlast,ali i na dobar deo ljudi i u bivsoj vlasti.
ana Odgovori
@:) Vidim po lajkovima na tvoje komentare bas se puno njih slaze sa tvojim napisanim glupostima. Nije dosao da studira nego pokusao da igra rukomet u Bajmoku(ali bez uspeha, nema covek talenta) a fakultet je preko noci zavrsio kada je pristupio u ds i otpor, da te malo upoznam sa istinom. Doktorat ni on sam ne zna gde je radio ili ti odbranio. :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.