Komentara: 7
Pregleda: 4980

Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti

06.05.2014. u 16:36h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Devetoro stručnih radnika socijalne zaštite Gerontološkog centra Subotica dobilo je licencu što im obezbeđuje da nesmetano rade i pružaju usluge. Na osnovu licenciranih stručnih radnika i Ustanova može da dobije licencu za usluge koje pruža.
Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti

Sistem licenciranja organizacije socijalne zaštite i stručnih radnika ima za cilj unapređenje i standardizovanje kvaliteta u socijalnoj zaštiti u Srbiji. Direktor Gerontolokog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, rekao je da su stručni radnici u socijalnoj zaštiti dobili mesto u sistemu stručnih radnika koje zaslužuju, a da je poznato da je rad u socijalnoj zaštiti veoma težak te misli da je ovo jedna vrsta priznanja.

Sistem licenciranja garantuje stručnost, kredibilitet i pouzdanost svih organizacija i stručnih radnika u socijalnoj zaštiti. Direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Božidar Dakić, objasnio je da je licenciranje stručnih radnika i organizacija nije za sada naročito popularno.„Nema mnogo onih koji su požurili da uđu u proces licenciranja, koji je za sve nas novina i često nepoznanica. Gerontološki centar u Subotici jeste jedan od njih i zato imamo razloga da budemo ponosni i čestitam im na svemu što su uradili“- rekao je Dakić.

Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti

Kroz licenciranje se uvodi sistem kvaliteta za organizacije socijalne zaštite i stručne radnike u ovoj oblasti. Direktorka Komore socijalne zaštite, Srbijanka Đorđević, objasnila je o čemu se tu zapravo radi.„Nije da se do sad nismo edukovali, nije da do sada nismo sticali znanja, nego to nismo beležili. Sad je prilika da se sve to dokumentuje i da se javnosti predstavi da mi zaista jesmo stručni radnici i da na stručni način pružamo usluge našim korisnicima“.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, najavio je nastavak licenciranja. „Mi smo pripremili svu potrebnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo do početka juna podneti molbu za licenciranje Gerontološkog centra kao celine ali i Pomoć i negu u kući“- rekao je Ivanišević. Licenca za pružaoca usluge, odnosno stručnog radnika ili ustanovu, traje šest godina i obnavlja se na svakih šest godina. Na taj način vrši se kontrola i nadzor jer ukoliko nisu ispunjeni neophodni uslovi, može se ostati bez licence.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti Uručene licence za rad u socijalnoj zaštiti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4980

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.