Komentara: 7
Pregleda: 6041
Foto

Ličani proslavili Mitrovdan

09.11.2017. u 14:58h
Izvor: TV Subotica
Bogatim kulturno – umetničkim programom uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, Udruženje Ličana „Lika“ proslavilo je slavu Udruženja – Mitrovdan.
Ličani proslavili Mitrovdan

Namera Ličana jeste da daju svoj doprinos multikulturalnosti grada, kazao je Miloš Borjan, predsednik Udruženja Ličana „Lika“. Osim duhovnog dela večeri – lomljenja slavskog kolača i besede sveštenika, slava je imala i kulturno – umetnički program na kom je predstavljena srpska lička nošnja iz severnih delova Like, karakteristična po crvenom prsluku.

- Imamo lep kulturno-umentički program, želeli smo posle 5 godina organizovanja da to dignemo na viši nivo. Imamo muzički program koji je vezan za slavu, zatim za etno, a prikazaćemo tradicionalnu svečanu ličku nošnju, koja ide na međunarodno takmičenje u Zagrebu. - rekao je Borjan tokom obeležavanja slave Ličana

Ličani proslavili Mitrovdan

Proslavu Mitrovdana uveličali su i brojni gosti, između ostalih i KUD „Marko Orešković“ iz Bačkog Gračaca, koji su izveli tradicionalne ličke igre i pesme.

- Lička pesma i igra je prepoznatljiva kao obeležje svih Dinaraca, pesma puna snage i puna ljubavi, pesma kroz koje su se dešavale i opričavala sva događanja koja su pratila taj narod tokom svoga rada i bitisanja, svoje sudbine, svoje sreće i nesreće. - rekla je Mira Mandić, članica KUD "Marko Orešković" iz Bačkog Gračca

Ličani proslavili Mitrovdan

Udruženje Ličana u Subotici postoji već pet godina i okuplja više od 350 članova, a osim proslave Mitrovdana, tokom godine organizuje još tri značajna događaja.

Izvor: TV Subotica
Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika" Obeležavanje Mitrovdana, slave udruženja Ličana "Lika"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6041
Povezane teme

udruženje ličana lika

ličani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.