Komentara: 9
Pregleda: 16885

Leona Rogić obezbedila normu za Svetsko prvenstvo u Kini

21.01.2017. u 19:47h
Izvor: Subotica.com
Takmičarka Klizačkog kluba "Spartaka" uspela je da obezbedi normu za nastup na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju koje se održava u Kini početkom marta. Fantastičan rezultat na početku njene karijere u klasi juniorki.
Leona Rogić obezbedila normu za Svetsko prvenstvo u Kini

Leona je na međunarodnom kvalifikacionom turniru "Skate Helena 2017" održanom u Beogradu zauzela 6. mesto u konkurenciji 26 takmičarki i sa 118,72 boda ostvarila nacionalni rekord u klasi juniorki čime je ujedno ostvarena norma za učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati početkom marta u Kini.

Mlada Subotičanka je uz svog trenera i koreografa Milicu Stanković u opakoj međunarodnoj konkurenciji 13 država napravila fantastičan rezultat već u svojoj prvoj sezoni kako nastupa kao juniorka i svetska smotra klizačica u Kini biće pravi izazov za nju.

Leona Rogić rođena je 3. oktobra 2002. godine u Bačkoj Topoli, visoka je 164cm, članica je KK "Spartak" od 2011. godine i od ove sezone nastupa u juniorskoj kategoriji.

U 2016. godinu je ušla kao prvakinja Srbije kao mlađa juniorka, a završila ju je kao najbolja juniorka Srbije, sa osvojenih 6 zlatnih medalja. U dosadašnjoj karijeri nastupila je na 51 takmičenju i osvojila 31 zlatnu, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje, a imala je i plasmane u 10 najboljih na takmičenjima Eurokupa.

Prelazni period između prethodne i ove sezone je za mladu klizačicu iz Subotice bio je kratak s obzirom da je tokom leta učestvovala na tri kampa tako da odmora praktično da i nije bilo. Tokom ranog zimskog perioda Leona je trenirala u Beogradu i  Mađarskoj kako bi se što bolje pripremila za ovaj kvalifikacioni turnir.

Izuzetnu 2016. godinu Leona Rogić, kako je vole zvati "ledena kraljica", krunisala je novom titulom državnog prvaka, ali ovaj put premijerno u juniorskom uzrastu, Nije zaboravljena ni u svom gradu gde je u tradicionalnom izboru "Sportista godine" bila uvrštena u top 10 juniora za 2016. godinu.

Da će godina za nju biti uspešna nagoveštava i ovaj poslednji u nizu uspeha koji je ova mlada Subotičanka ostvarila, uz nesebičnu podršku porodice i prijatelja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 16885

Povezane vesti

Povezane teme

klizanje

umetničko klizanje

leona rogić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.