Komentara: 2
Pregleda: 3022

Legalizovana polovina nelegalnih objekata

23.07.2012. u 17:07h
Izvor: Kurir
Od 16.000 prijavljenih nelegalnih objekata u Subotici legalizovano je njih oko 7.500, odnosno 45 odsto, dok se procenat legalizovanih objekata na nivou Srbije kreće ispod 10 odsto, rekao šef službe za građevinarstvo u Gradskoj upravi Subotica Zoran Ćopić
Legalizovana polovina nelegalnih objekata

U Subotici je legalizovana skoro polovina prijavljenih nelegalnih objekata, što je znatno veći procenat u odnosu na ostatak Srbije, izjavio je šef službe za građevinarstvo u Gradskoj upravi Subotica Zoran Ćopić.

On je precizirao da je od 16.000 prijavljenih nelegalnih objekata u Subotici, legalizovano njih oko 7.500, odnosno 45 odsto, dodajući da se procenat legalizovanih objekata na nivou Srbije kreće ispod 10 odsto.

"Predmet legalizacije su uglavnom manji pomoćni porodični objekti, dok je u slučaju nelegalnih industrijskih i poslovnih objekata stanje u Subotici takođe mnogo bolje u odnosu na ostatak Srbije”, rekao je Ćopić.

On podseća da legalizacija traje već skoro deset godina, tačnije da je započeta 2003. godine, te da je do sada postojalo više rokova za ovaj posao.

"Rokovi su prilično "elastični", uglavnom zbog finansija vlasnika koji legalizuju objekte, tako da ponekad i čekamo na nastavak procedure. Međutim, kompletirane predmete u vrlo kratkom roku završavamo", kaže Čopić.

On je objasnio da postoji veliki broj nekompletiranih predmeta legalizacije, gde se čeka da vlasnici prikupe

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3022
Povezane teme

legalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.