Komentara: 9
Pregleda: 3824

Lažni odžačari naplaćuju na licu mesta

16.10.2015. u 12:33h
Izvor: Subotičke novine
Na vrata Subotičana, osim zaposlenih u Javno komunalnom preduzeću „Dimničar“, kucaju i lažni dimničari koji čišćenje odžaka naplaćuju po višestrukoj ceni od realne za ovu komunalnu uslugu.
Lažni odžačari naplaćuju na licu mesta

U „Dimničaru“ kažu da je „divljih“ odžačara bilo i pre i da građane treba upozoriti ne samo zbog novca, već i opasnosti od požara zbog nestručno obavljenog posla. Preduzeće je ranije podnosilo krivične prijave protiv N.N. lica i policija je u Bajmoku i Čantaviru otkrila počinioce koji su naplaćivali usluge i po 1.800 dinara dok je redovna mesečna cena 135 dinara.

Rade prekovremeno - „Dimničar“ ima 27.000 korisnika, a samo 15 zaposlenih dimničara. Potreba za više radnika postoji, a sadašnji radnici uglavnom rade i prekovremeno i van radnog vremena, na poziv građana.

- Naši dimničari ne uzimaju gotovinu, jer građani naše usluge plaćaju u sistemu objedinjene naplate, mesečnim računom, zajedno sa uslugama „Vodovoda“ i „Čistoće“. Čišćenje i održavanje dimnjaka se plaća isključivo na blagajni, a ako dimničar traži novac znači da je u pitanju osoba koja ne radi u JKP – kaže Predrag Mastilović, direktor „Dimničara“.

Osim prijave građana da im je usluga naplaćena na vratima, u „Dimničaru“ za lažne „kolege“ saznaju i u slučajevima kada neredovnim platišama pošalju opomenu.

- Dešava se da nam se javi građanin nezadovoljan što je dobio opomenu uz tvrdnju da je novac dao dimničaru na ruke. Većina Subotičana je obrazovana po pitanju zaštite od požara, ali pojedini nisu svesni rizika i opasnosti od neprofesionalnog čišćenja.  To je posao koji se ne može poveriti svakome pošto nestručnost može izazvati požar i druge nesagledive posledice – upozorava Mastilović.

Ukoliko se desi da dođe do paljenja, začepljenja i drugih neželjenih situacija, građanima koji imaju radni nalog i potpis ovlašćenog dimničara osiguravajuće kuće priznaju štetu. U suprotnom, kada posao obavi lažni dimničar šteta ne može biti naplaćena.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3824

Povezane vesti

Povezane teme

jkp dimničar

prevara

lažni dimničari

lažni odžačari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.