Komentara: 14
Pregleda: 4315

Lažni kontrolori seju strah u Novom Selu

30.01.2012. u 10:13h
Izvor: Blic
Lažni kontrolori seju strah u Novom Selu

U subotičkom naselju Novo Selo većina žitelja strahuje od sumnjivih osoba, koje se predstavljaju kao kontrolori strujomera i pokušavaju da uđu u dvorišta. Posetioci se predstavljaju kao radnici “Elektrodistribucije” i pokušavaju da na sve načine uđu u dvorište ako zaključe da su u kući samo deca.

Pokušali su da uđu u kuću muzičara Imre Tota kada on i supruga nisu bili kod kuće. Kada ga je ćerka uplašeno pozvala da neko uporno zvoni na kapiji, detetu je rekao da ne otvara i pita ko i zašto zvoni. Detetu su dvojica muškaraca rekli da su iz “Elektrodistribucije” i ukoliko ih ne pusti da uđu u dvorište, to znači da krademo struju. Pošto je dete reklo da nema ključ, zapretili su da će preskočiti ogradu - kaže Imre Tot.

Imreova ćerka je ponovo pozvalo oca i uključila spikerfon na mobilnom. Kada ih je on pitao u čemu je problem, rekli su “da po svaku cenu moraju ući unutra”. Imre Tot im je poručio da se udalje od kuće, te da dođu za pola sata kada on bude tamo.

- Otišli su i više se nisu vratili. Nazvao sam “Elektrodistribuciju” i uspeo da razgovaram jedino sa osobom koja radi na obezbeđenju - kaže Tot.

Njegovog komšiju Jožefa Šolinga istog dana posetila su dvojica muškaraca. Rekli su da su došli da očitaju brojilo.

- Otvorio sam prozor i video da jedan ima maskirne pantalone i na glavi kapu, sličnu fantomki. Rekao sam da ću izaći napolje, ali su onda rekli da ne moram da izlazim. Nazvao sam “Elektrodistribuciju”, ali se niko nije javio. Zato sam sve ispričao policiji - kaže Šoling.


Poruka iz „Elektrodistribucije”

U subotičkoj “Elektrodistribuciji”, zbog procedure u formi pismene molbe, nismo mogli da dobijemo odgovor - da li Novo Selo obilaze pravi kontrolori brojila, ili je reč o maskiranim prevarantima. Ipak nam je rečeno da će ispitati slučaj.

- Ispitaćemo o čemu se radi. Uradićemo sve što budemo mogli kako bismo zaštitili građane od neprijatnosti - rekli su u “Elektrodistribuciji”.

Biljana Vučković

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4315
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.