Komentara: 23
Pregleda: 9838

Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčeta

16.07.2021. u 12:18h > 13:44
Izvor: Subotica.com
Lavica Kiara je tokom noći na svet donela četiri malena lavića, što je izuzetna retkost u svetu životinja. 
Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčeta

U Zoološkom vrtu na Paliću, gde je i Kiara rođena pre tri godine, kažu da je sve prošlo u najboljem redu i da su i majka i prinove dobro.

- Ona juče nije ušla u unutrašnji ispust, to je bio predznak da je porođaj u toku. Jutros su timaritelji prvi primetili da se omacila i da je na svet donela četiri mladunčeta. Svi su dobro - kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoo vrtu. - Veterinar neće ulaziti kod njih dok je sve u redu. Sada je važno da nastavi lepo da jede, dobiće pojačan unos mesa, da ima puno mleka za njih četvoro. Čekamo da porastu i da za nekoliko meseci saznamo kog su pola.

Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčetaKako nalaže tradicija, kada se bude znalo kog pola su mladunci, biće javno oglašen izbor njihovih imena i, kao i ostale životinje, imaće svoje kumove.

- Kiara je mlada lavica. One imaju jedno do dva mladunčeta, zato je ovo zaista retkost i nešto prelepo. Bebe i majka, i druga dva lava su zajedno u volijeri, ona ih premešta sa jednog na drugo mesto, dobro se pokazuje kao majka, a posetioci koji su tu ih već mogu videti - dodaje Toljagić.

Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčetaInače, kod lavica, kao i kod domaćih mačaka, trudnoća traje od dva i po do tri meseca. U slučaju Kiare, znalo se da će uskoro postati majka, ali niko nije mogao da pretpostavi da će postati majka četvorki.

Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčetaLavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčeta

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 9838

Povezana vest

Povezane teme

ZOO vrt Palić

lepe vesti

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.