Komentara: 37
Pregleda: 9459

Lavica Kiki nije uspela da se oporavi, sinoć je uginula

07.10.2023. u 09:05h
Izvor: Subotica.com
Lavica Kiki nije uspela da se oporavi, sinoć je uginula

Tužne vesti stižu jutros iz Zoo vrta na Paliću, mlada lavica sinoć oko 21 čas je predala svoj životni meč, odišla je na  neko bolje mesto, u sebi prirodnije okruženje.

- Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice - poručili su iz Zoo vrta Palić u oproštajnoj objavi na Fejsbuku - Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih „vlasnika", kao što je bio njen, više neće događati!

Podsetimo, lavica je nađena 21. septembra kako stidljivo izazi iz rastinja pored Čantavirskog puta. Naš sugrađanin Zoltan pri odlasku na posao uočio je neobičnu životinju za ovo podneblje i zaustavio se da izvidi situaciju. Madunče lava, ispostvailo se kasnije ženskog pola, odmah je bilo spremno za interakciju, očigledno naviknuto na ljude, prišlo je Zoltanu i kao mlao mače pomazilo se oko nogu. Zoltan je obavestio policiju, nedugo zatim došli su iz Zoo vrta, pa je lavica transportovana kod veterinara jer je bila u vidno lošem stanju, iako na prvi pogled nije bilo nekih vidljivih povreda. U međuvremenu znatiželjni prolaznici uz Čantavirski put zaustavljali su se i raspitivali za mlado stvorenje koje je odmah dobilo simpatije svih.

Borba za njen opravak je trajala petnaest dana, lavica je bila u lošem stanju, neki organi su joj bili pred otkazivanjem, nije želela da jede meso, preživljavala je na infuziji... do sinoć.

Što se tiče saznanja kako se lavica uopšte pojavila tako slobodno šetajući, tu i dalje nema pomaka. Ono što smo zvanično saznali, najsvežnije, je da pripadnici Policijske uprave u Subotici - Odeljenja kriminalističke policije - Grupe za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine utvrđuju sve detalje i činjenice u vezi pronađene lavice i da je istraga u toku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 37
Pregleda: 9459

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.