Komentara: 0
Pregleda: 1088
Foto

Kuvanje sa decom povodom Evropskog dana pravilne ishrane u Hemijsko-tehnološkoj školi

09.11.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana pravilne ishrane‚ koji je koji se širom Evrope obeležava 8. novembra, u Hemijsko-tehnološkoj školi je, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje organizovana radionica na kojoj su učenici imali priliku da nauče da prave zdrave obroke.
Kuvanje sa decom povodom Evropskog dana pravilne ishrane u Hemijsko-tehnološkoj školi

Već tradicionalno, u novembru se organizuju radionice na kojima srednjoškolci zajedno sa profesorima i stručnjacima iz ZZJZ pripremaju zdrave obroke, koje i kod kuće mogu samostalno pripremiti, i poneti u školu za užinu. 

- Danas je prilika da učenici steknu neke veštine, da se oprobaju, da pripreme 1 zdrav obrok, jednu užinu, koju mogu da ponesu i u školu. Pravimo pileću salatu, cilj nam je da koristimo nešto više povrća nego oni inače u ishrani koriste, da pokažemo da sa malo mesa i puno povrća mogu da naprave kvalitetan a nutritivno vrlo bogat obrok. Pravimo i mafine, kako deca jako vole da jedu testa, mi ćemo pripremati mafine u kombinaciji sa povrćem. Pripremamo i voćnu salatu. Sva naša istraživanja su pokazala da deca ne unose dovoljne količine voća. Pokazaćemo im kako da iskoriste voće za uživu, a preporučuje se da i u školi imaju voćnu užinu - objašnjava Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje - Radimo sa decom iz dve škole. Hemijsko-tehnološke i Medicinske. Sva ova deca koja će danas učestvovati u pripremi zdravih obroka i sticati određene veštine su 16. oktobra prošla teoretski deo, osnovne postulate, principe i pravila zdrave ishrane, a govorili smo i o poremećajima u ishrani.

Kuvanje sa decom povodom Evropskog dana pravilne ishrane u Hemijsko-tehnološkoj školiHemijsko-tehnloška škola jedna je od škola koja se uvek rado odaziva organizovanu ovakvih radionica, od kojih njeni učenici imaju brojne benefite. 

- Naša škola već tradicionalno učestvuje u programu i promoviše zdravu, pravilnu ishranu. Ovo je jedna aktivnost koja se u našoj školi organizuje za obrazovni profil Prehrambeni tehničar. Cilj je da se mladi upoznaju sa pravilnim stilom života i zdravim načinima kuvanja i pripremanja hrane - ističe Jadranka Vojnić Purčar, koordinator praktične nastave. 

Kuvanje sa decom povodom Evropskog dana pravilne ishrane u Hemijsko-tehnološkoj školiKoliko je ova radionica bitna za same učenike, potvrdila je učenica 2. razreda smera Prehrambeni tehničar, Lea Jakša

- Danas ćemo učiti da pravimo zdrave obroke. Mi obično za užinu jedemo sendviče, a danas ćemo naučiti da pravimo zdrave obroke i zdravu hranu.

Kuvanje sa decom povodom Evropskog dana pravilne ishrane u Hemijsko-tehnološkoj školi

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1088
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

hemijsko tehnološka škola

nada kosić bibić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.