Komentara: 4
Pregleda: 1928

Kustosko vođenje kroz izložbu Miroslava Jovančića

16.11.2021. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
U okviru edukativnih programa izložbe "Mirror for a blind man" u sredu će biti održano autorsko-kustosko vođenje kroz postavku, uz razgovor sa umetnikom.
Kustosko vođenje kroz izložbu Miroslava Jovančića

Miroslav Jovančić je kustos i autor mnogih programa Galerije, u okviru kojih je kustosirao individualne umetničke projekte, kao i velike tematske postavke koje su problematizovale određene pojave u savremenoj umetničkoj praksi. Učestvovao je u radu nekoliko likovnih kolonija, izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Holandiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Za stvaralaštvo Miroslava Jovančića značajno je i njegovo bavljenje muzikom, koja se prepliće sa slikarstvom. Ona je neodvojivi segment njegovog stvaralaštva, gradivni elemenat njegovih slika.

Obeležavajući više od 30 godina svog umetničkog delovanja, Jovančić će se predstaviti opusom slika nastalim u poslednjih 13 godina, uz manje retrospektivne osvrte u njegovom stvaralaštvu.  Izložba je otvorena 22. oktobra, a biće dostupna posetiocima do 4. decembra.

U okviru edukativnih programa izložbe Miroslava Jovančića, pod nazivom "Mirror for a blind man", u Savremenoj galeriji će u sredu od 18 časova biti održano autorsko-kustosko vođenje kroz postavku, uz razgovor sa umetnikom.

Vođenje kroz postavku i razgovor sa umetnikom vodiće Jasmina Vidaković, kustoskinja izložbe i Miroslav Jovančić, umetnik

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1928

Povezana vest

Povezane teme

savremena galerija subotica

miroslav jovančić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.