Komentara: 0
Pregleda: 1595

Kulturna ruta kroz zemlje Evrope

06.06.2012. u 18:01h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je jedini grad iz Srbije koji učestvuje u projektu Arhitektura totalitarnih režima 20.veka. Cilj projekta je isticanje ključnih projekata iz Evropske istorije i kulturnog nasleđa. Organizator je Fond turističkih klastera mikroregije Subotica -Palić, a učestvuje 18 partnera iz područja Jugoistočne Evrope.
Kulturna ruta kroz zemlje Evrope

U projekat ATRIJUM uključeno je 11 zemalja iz Evrope, a nosilac projekta je Italija. Sve zemlje koje su uključene u projekat sadrže primere velike graditeljske baštine, koje su nastale u razdoblju političkih režima koji su bili u različitim vremenima. Cilj je definisati i promovisati kulturnu rutu na arhitekturi totalitarnih režima.

Cilj projekta je i da se prikaže drugo lice Subotice i da se kulturna baština grada ne vezuje samo za objekte secesije. U Evropskoj uniji ima 29 kulturnih ruta, ali ni jedana se ne odnosi na arhitekturu, kažu organizatori.

Krajnji cilj projekta je stvaranje transnacionalne kulturne rute, jugoisočne Evrope, da bi joj se priznao status "Evropski put kulture". Projekt traje od januara 2011.godine do 2013.godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1595
Povezane teme

projekat atrijum

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.