Komentara: 89
Pregleda: 35264

Kukavički napad sedmorice mladića na 17-godišnjaka

01.11.2019. u 09:59h
Izvor: Subotica.com
Dok je čekao gradski autobus preko puta Art bioskopa „Lifka“ našeg 17-godišnjeg sugrađanina A.S. sinoć oko 18.20 časova brutalno su pretukla sedmorica vršnjaka, koje nije poznavao. Momku je slomljena ključna kost, ima šavove iznad desne arkade, a trenutno je u bolnici gde radi ostale preglede.
Kukavički napad sedmorice mladića na 17-godišnjaka

Saznajemo da je u incidentu učestvovala grupa od 7 momaka mlađe dobi, koje A.S. nije poznavao od ranije, niti može da pretpostavi šta je izazvalo njihov bes pa su ga jurili, udarali a zatim i povredili zbog čega je krvario.

Po rečima njegove majke M.S., mladić je prebijen iz čista mira, a napadače nije poznavao niti mu se iko od njih obraćao ranije.

- Moj sin je krenuo u pozorište i čekao gradski autobus u kome je bila njegova drugarica. Kada je došla „trojka“, ustao je i krenuo ka autobusu, kada su za njim ustale te osobe i počele da ga udaraju – priča vidno potrešena majka. – Nekako je uspeo da se istrgne a pitanje je šta bi se desilo da nije. Tukli su ga čime su stigli, policija je videla štapove kojim su ga besomučno udarali.

Majka ne može ni da pretpostavi šta je izazvalo bes napadača.

- Nisu ga poznavali, nisu ga tukli na nacionalnoj osnovi jer ni on ni oni nisu progovarali, nisu imali nekih nerešenih problema... Očevici koji su tu bili prepoznali su jednog od napadača, tako da možemo da pretpostavimo da su otprilike vršnjaci mog sina. Šta je to u ljudima koji uživaju da nekome nanesu bol  – dodaje majka. – Kada sam ovaj događaj objavila na društvenim mrežama, javilo mi se mnogo ljudi i što je najgore, moj sin nije jedina žrtva. Ovakvi napadi na tom mestu nisu retkost. Moj sin se nije vraćao iz bančenja u zoru, već je išao u pozorište između 18 i 19 časova, nije nikoga provocirao, nije kavgadžija... Izgleda da ni u  „normalno“ vreme nismo bezbedni na ulicama svog grada.

Policija je po pozivu građana ubrzo izašla na lice mesta, ali u Policijskoj upravi u Subotici još uvek nisu potvrdili da se ovaj incident dogodio.

- Kada završimo proceduru u obolnici, otići ćemo u policiju. Rečeno nam je da će oni podneti prijavu po službenoj dužnosti, ali ćemo i mi to uraditi – poručuje majka.

Nezvanično saznajemo da postoje očevici i da se traga za osumnjičenima, napad je kvalifikovan kao krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda, a slučaj je preuzelo Više javno Tužilaštvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 89
Pregleda: 35264

Povezane vesti

Povezane teme

nasilništvo

nasilničko ponašanje

napad na javnom mestu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.