Komentara: 61
Pregleda: 17053

Uhapšen 14-godišnjak koji je pretio devojčici, svedoku istrage

04.11.2019. u 16:31h > 20:14
Izvor: Subotica.com
Subotička policija je uhapsila dečaka iz Subotice, rođenog 2005. godine, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora / maloletničkog doma od 3 meseca do 3 godine.
Uhapšen 14-godišnjak koji je pretio devojčici, svedoku istrage

U saopštenju policije se navodi, da se osumnjičeni tereti da je upućivao ozbiljne pretnje devojci iz Subotice, koja je bila očevidac događaja kada je više osoba u centru grada napalo sedamnaestogodišnjaka i palicama mu nanelo lakše povrede, 31. oktobra ove godine.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije u stavu 1, Člana 138 (Ugrožavanje sigurnosti), formulisano je da ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Otežavajuća okolnost, koja je u ovom slučaju primenjiva, u stavu 2. navodi se da ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice, a osumnjičenom se dokaže krivica, uslediće kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 61
Pregleda: 17053

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.