Komentara: 44
Pregleda: 19379

Novi slučaj vršnjačkog nasilja – mladiću polomljena vilica

05.12.2019. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Tek što je nešto više od mesec dana prošlo od vršnjačkog nasilja kod Lifke, kada je prebijen naš sedamnaestogodišnji sugrađanin A.M., u našem gradu dogodio se novi slučaj nasilja. U blizini jednog noćnog kluba u širem centru grada prošle subote prebijen je Dušan Kočovski (19). Njega su napala četvorica mladića i polomili mu vilicu na dva mesta.
Novi slučaj vršnjačkog nasilja – mladiću polomljena vilica

Po rečima njegove majke Zorice, sukob njenog sina i tih momaka počeo je ispred noćnog kluba, ali je tamo sve ostalo na prepirci.

- Dušan je sa svojim društvom krenuo kući i usput otišao ka na najbližoj prodavnici brze hrane. Krenuo je sam, jer ostali nisu bili gladni. Tada su ga u mračnom delu ulice susrela četvorica momaka – priča majka Zorica. - Ne seća se štačno šta se sve dogodilo jer je dobio snažan udarac u lice sa strane, od koga mu je pukla vilica sa obe strane. Verovatno je ostao bez svesti. Takvog, svog u krvi, ostavili su ga da leži na ulici – dalje će  majka. - Srećom, naišli su neki drugi momci i preneli ga do hambugerije, gde je sedeo na stepeništu i tako sačekao hitnu pomoć i policiju.

OSUĐEN PUNOLETNI MLADIĆ IZ GRUPE KOJA JE NAPALA 17-GODIŠNJAKA - Osnovni sud u Subotici proglasio je krivim muškarca A. K. i osudio ga na šest meseci zatvora za krivično delo nasilničko ponašanje koje je izvršio nad maloletnim A. S. (17).

Kako saznajemo sklopljen je sporazum o priznanju krivičnog dela između tužilaštva i okrivljenog. Prema presudi takav sporazum je prihvaćen, a A. K. je proglašen krivim.

Dušan je odveden na hitan prijem a pored slomljene vilice na pregledu u Opštoj bolnici konstatovane su i druge povrede po telu.

- Rečeno nam je ujutru dođemo u ambulantu jer samo oni mogu da daju nalog za specijalistički pregled. Međutim, ujutru nismo mogli da pronađemo rentgenski snimak glave i vilice, verovatno ga je neko izbrisao. Taksijem sam ga odvela u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, gde su ga ponovo snimili i dali mu fiksatore da bi se vilica vratila na mesto – priča Zorica.

Sukobu vršnjaka prethodila je prepiska Dušana i jednog mladića, od ranije poznatog policiji, u kojoj on od Dušana traži informacije o njegovom drugu.

- Moj sin nije hteo da priča o drugu i rekao mu je da se obrati njegovom ocu, kada je taj momak počeo da preti. Snimke te prepiske smo takođe predali policiji – tvrdi majka. - Kako je skoro slep na jedno oko, nije prepoznao sve napadače. One koje je prepoznao su njegovih godina, a ima i maloletnih. Policija bila na uviđaju i nedostaje njegova zvanična pisana izjava da bi slučaj bio pokrenut.

Mladić je i dalje u šoku a pomagala u ustima moraće da nosi duže vreme.

- Nikome na svetu ne želim ono što je moje dete prošlo. Šta god da se uzrok ne sme se ovako reagovati. Bahatost pojedinaca u ovom gradu mora prestati zbog sve naše dece – poručuje Zorica Kočovski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 44
Pregleda: 19379
Povezane vesti
Povezane teme
vršnjačko nasilje nasilje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.